Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: «Πινγκ πονγκ» ευθυνών μεταξύ των κατηγορούμενων - Τι έδειξε το DNA

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: «Πινγκ πονγκ» ευθυνών μεταξύ των κατηγορούμενων - Τι έδειξε το DNA

Nέα στοιχεία για τον θάνατο του Άλκη Καμπάνου, που έχασε τη ζωή του από επίθεση χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, φέρνει στο φως η εξέταση DNA που έγινε στα ευρήματα. Την ώρα που οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του αδικοχαμένου 19χρονου «αλληλοκαρφώνονται» και ρίχνουν την ευθύνη για τον θάνατο του ο ένας στον άλλον, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των εργαστηρίων που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Ράδιο Θεσσαλονίκη», γενετικό υλικό του αδικοχαμένου νέου βρέθηκε τόσο στη λεπίδα του δρεπανιού όσο και στη λαβή του. Στη λαβή του φονικού όπλου βρέθηκε γενετικό υλικό του φίλου του Άλκη, καθώς σύμφωνα με τα συμπεράσματα είτε προσπάθησε να το πάρει από τον 21χρονο την ώρα της επίθεσης, είτε το πήρε από το έδαφος και το πέταξε στη θέση που τελικά εντοπίστηκε.

Τα συμπεράσματα της εξέτασης DNA
Σύμφωνα με τα ίδια συμπεράσματα στο πατάκι του αυτοκινήτου εντοπίστηκε σε σκουρόχρωμες κηλίδες το DNA του άγνωστου μέχρι στιγμής συμμετέχοντα στην επίθεση που όπως ανέφερε ένας από τους συλληφθέντες ονομάζεται «Ντίνος», για τον οποίο συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών.

1 32 2

Παιχνίδι «πινγκ πονγκ» οι ευθύνες
Υπενθυμίζουμε ότι ο 21 ετών κατηγορούμενος που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε».

Ο ίδιος κατηγορούμενος, κατά πληροφορίες, κατονόμασε τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του, τον λεγόμενο «Αθηναίο», ως το πρόσωπο που κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον άτυχο φοιτητή, ενώ φέρεται να υπέδειξε στην ανακρίτρια και το σημείο όπου πετάχτηκε το μαχαίρι ώστε να εντοπιστεί από την αστυνομία.

Ο 25χρονος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος («Αθηναίος») από τη μεριά του φέρεται να παραδέχθηκε ότι «τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη». Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο 21χρονος Γιάννης Κουμαρόπουλος, -ο οποίος είχε υποδείξει χθες, Πέμπτη, τον «Αθηναίο» ως δράστη της δολοφονίας- χτύπησε τον Άλκη με το δρεπάνι.

Για την ακρίβεια είπε ότι έδωσε δύο «τσιμπιές» στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού, αλλά δεν θυμάται αν ήταν ο Αλκης, και κατόπιν ακολούθησε αναταραχή και χάθηκαν στα στενά.

Φέρεται ακόμη να παραδέχθηκε ότι αυτός κρατούσε το κάραμπιτ (μεγάλο μαχαίρι).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη δέκα από τους συλληφθέντες έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, μετά και τις χθεσινές μαραθώνιες απολογίες τεσσάρων ακόμη φερόμενων δραστών της δολοφονίας του Άλκη.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, επίθεση με αντικείμενα και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Τον κύκλο των απολογιών, ωστόσο, αναμένεται να κλείσει την ερχόμενη Δευτέρα ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος παραδόθηκε την περασμένη Πέμπτη στις ελληνικές Αρχές, καθώς ενεργοποιήθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του και έλαβε προθεσμία, για να απολογηθεί μεθαύριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ