Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 37χρονος θείος της – Αρνείται ότι την βίασε πριν την σκοτώσει

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 37χρονος θείος της – Αρνείται ότι την βίασε πριν την σκοτώσει

Σε κατάσταση σοκ παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την άγρια δολοφονία της αδικοχαμένης 11χρονης Βασιλικής, από το χωριό Μυρτιά της Ηλείας.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της, ο θείος της, σήμερα (11/06) θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ μέχρι στιγμής, παραμένει αμίλητος για την πρωτοφανή οικογενειακή τραγωδία που προκάλεσε όταν έκοψε με τόσο βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής της ανιψιάς του.

Για την εξαφάνιση του παιδιού είχε βγει ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού και είχε εκδοθεί Amber Alert, στην οποία αναφερόταν πως τα ίχνη της 11χρονης είχαν χαθεί από τις 21:10 το βράδυ της Κυριακής.

Λίγες ώρες πριν από το έγκλημα, η 11χρονη είχε επισκεφθεί μαζί με τους γονείς της το σπίτι του ανθρώπου που λίγο αργότερα ομολόγησε κυνικά στους αστυνομικούς ότι την σκότωσε με ένα κατσαβίδι. Φεύγοντας μάλιστα από το σπίτι το παιδί, είδε ότι το αυτοκίνητο του θείου της – και μετέπειτα δολοφόνου της – ήταν πολύ βρώμικο και προθυμοποιήθηκε να το πλύνει. «Πω, πω το αυτοκίνητο του θείου είναι πολύ βρώμικο» φέρεται να είπε στην μητέρα της η άτυχη 11χρονη.

Ο δράστης παρακολουθούσε την 11χρονη

Αφού έφυγαν από το σπίτι, όπως φαίνεται από στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, ο δράστης παρακολουθούσε το κοριτσάκι και λίγο αργότερα το έβαλε στο αυτοκίνητό του, καθώς προσφέρθηκε να το πάει στο σπίτι του παππού της.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του 37χρονου

Στα βίντεο που έχει στη διάθεση της η αστυνομία, καταγράφεται το παιδί να μπαίνει στο αυτοκίνητο του 37χρονου και να φεύγουν μαζί από την Μυρτιά. Νωρίτερα, το ίδιο αυτοκίνητο φαίνεται να έχει καταγραφεί να ακολουθεί το κορίτσι.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η 11χρονη περπατούσε μόνο της και κάποια στιγμή είδε μπροστά της τον 37χρονο, που προσφέρθηκε να την πάει στον παππού της.

Κυνική η ομολογία του δράστη – Την σκότωσε με κατσαβίδι

Όπως είχε γράψει ο enikos.gr, ο 37χρονος ομολόγησε στις Αρχές ότι σκότωσε το κορίτσι, ενώ υπέδειξε και το σημείο όπου παράτησε το άψυχο κορμάκι της.

Επιπλέον  λίγες ώρες πριν από το έγκλημα, η 11χρονη είχε επισκεφθεί μαζί με τους γονείς της το σπίτι του ανθρώπου που λίγο αργότερα ομολόγησε κυνικά στους αστυνομικούς ότι την σκότωσε με ένα κατσαβίδι. «Εγώ την σκότωσα με ένα κατσαβίδι και την παράτησα στο Καταρράχι. Εκεί θα την βρείτε», φέρεται να είπε.

«Για ποιον λόγο σκότωσες το παιδί;» τον ρώτησαν οι αστυνομικοί που δεν μπορούσαν να διανοηθούν όσα άκουγαν από τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο. «Προσπάθησες να το βιάσεις και αντιστάθηκε;»

Μέχρι στιγμής, όμως, ο δράστης δεν έχει ομολογήσει για βιασμό, ενώ απαντήσεις σε αυτό αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική έκθεση.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν μέχρι αυτή την ώρα την βεβαιότητα ότι το παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά πριν από τη δολοφονία του και γι’ αυτό ζήτησαν την παρουσία του ιατροδικαστή στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 11χρονη, μέσα σε κάτι καλαμιές, σε ένα χωράφι.

Γνώριμος των Αρχών για βιασμό ανήλικης

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 για τον βιασμό 14χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, καταδικάστηκε το 2020 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου σε 9 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο δεν μπήκε ποτέ στην φυλακή, καθώς αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι του χωριού – «Η οικογένειά της, την έψαχνε συνεχώς και παντού»

Για την τραγικότερη εξέλιξη που θα μπορούσε να σημειωθεί, έκανε  ο πρόεδρος κοινότητας της Μυρτιάς, κ. Άγγελος Πήττας, ο οποίος συγκλονίζει λέγοντας πως «σε τέτοιες περιπτώσεις θρηνεί όλο το χωριό, αν όχι όλη η Ελλάδα».

Ο κ. Πήττας ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που πληροφορήθηκαν από την οικογένεια για την εξαφάνιση του παιδιού τους, όταν τον κάλεσαν τηλεφωνικά και ζήτησαν την βοήθειά του, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό της Βασιλικής. «Με πήρε τηλέφωνο η μητέρα χθες, στις 02:00 το βράδυ και μου είπε πως έχει εξαφανιστεί το παιδί της. Πήγα από το σπίτι της κατευθείαν, όπου βρισκόταν και η αστυνομία. Η οικογένεια την αναζητούσε συνεχώς και παντού, πήγαν σε όλο το χωριό αλλά τίποτα. Εν τέλει, σήμερα μάθαμε τα τραγικά νέα» επισημαίνει ο κ. Πήττας, με τον ίδιο να προσθέτει πως πρόκειται για μια αξιοπρεπέστατη και αγαπητή στο χωριό οικογένεια. «Ειδικά η μητέρα πρόσεχε πολύ τα παιδιά της» λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας της Μυρτιάς, ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Βασιλικής, κατάγεται από ένα χωριό στα Λεχαινά και είναι παντρεμένος με 4 παιδιά, με την σύζυγό του να είναι έγκυος στο πέμπτο παιδί.

«Τις γνωρίζουμε και τις δύο οικογένειες. Δεν ξέρω τι να πω, είμαι σοκαρισμένος, δεν μπορώ να πιστέψω πως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, να έχουμε ένα νεκρό παιδί. Όλο το χωριό είναι σε σοκ».

dolofonia ileia7

Η σύζυγος του καθ’ ομολογίαν δράστη την έψαχνε στα social media

Τραγική ειρωνεία, η σύζυγος του 37χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, και κουμπάρα της μητέρας του παιδιού, πριν από 9 ώρες, στις 11:00 σήμερα το πρωί, έκανε ανάρτηση για την εξαφάνιση της 11χρονης Βασιλικής στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η οποία συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες της. «Σας παρακαλούμε όποιος την έχει δει, να μας ειδοποιήσει με ένα μήνυμα» έγραψε σχετικά.

445375927 1270268724335085 3019578490253998854 n

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που η 11χρονη πηγαίνει προς το αυτοκίνητο του 37χρονου θείου της

Sτο βιντεοληπτικό υλικό που μετέδωσε το Star, φαίνεται το μαύρο όχημα του 37χρονου να περνά από το σημείο που ήταν η 11χρονη.Ο 37χρονος φέρεται να έπεισε το κοριτσάκι να μπει στο όχημα του με το πρόσχημα ότι θα την μετέφερε στον παππού της.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ