Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας για τις αναστολές στους καταδικασθέντες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας για τις αναστολές στους καταδικασθέντες

Στην αντεπίθεση πέρασε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικόνομου στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, ζητώντας τον λόγο σχετικά με τη χθεσινή παρέμβαση της προέδρου Λεπενιώτη για τις αναστολές των ποινών.

Η κυρία Οικονόμου επέμεινε στην επιχειρηματία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες και επιτέθηκε κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.

«Δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους ο Λαγός»

Η εισαγγελέας κατακεραύνωσε το δικαστήριο, υποστηρίζοντας τα εξής:

«Είναι προφανές ότι ισχύει το βούλευμα ότι ο κατηγορούμενος (ο Λαγός) δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Συνεπώς ποια παραπλάνηση υπήρξε στο δικαστήριο σας από την Εισαγγελέα της έδρας όταν δυο συμβούλια έκριναν ότι δεν υπήρξε παραβίαση όρων;

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής παραβιάζουν τη δεοντολογία. Καταφέρονται συνεχώς με συκοφαντικές εκφράσεις σε βάρος της εισαγγελέως επειδή δεν είναι αρεστές οι προτάσεις της.

Τέλος, ο Ιωάννης Λαγός έχει θέσει τον εαυτό του σε διάθεση των αρχών εφόσον δεν υπάρχει αναστολή στην ποινή του.»

Είχε προηγηθεί η ανάγνωση εγγράφου με βάση το οποίο προκύπτει η έκδοση βουλεύματος σχετικά με τον ευρωβουλευτή Λαγό, που ζητήθηκε χθες από την έδρα. Στο δικαστήριο διαβιβάστηκε το βούλευμα 1184/2015, στο σκεπτικό του οποίου αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεν τήρησε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015 με αποτέλεσμα να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση.

Παρέμβαση του αμετανόητου Κασιδιάρη

Μπροστά στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή να εκτίσει την ποινή των 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο Ηλίας Κασιδιάρης προσήλθε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει για μια ακόμα φορά τα περί «κυβερνητικής παρέμβασης» το 2013, ώστε να διαλυθεί η Χρυσή Αυγή.

Στην εκπνοή της δίκης εμφάνισε στοιχεία από τη δικογραφία που αφορούν τηλεφωνικές κλήσεις, τα οποία κατά την άποψή του δείχνουν ότι συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνομιλούσε στο τηλέφωνο με πρόσωπο το οποίο είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ζήτησε να κληθούν τα πρόσωπα αυτά να καταθέσουν και να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση μαζί τους, καταλήγοντας: «Ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση έστω και αυτήν την ώρα. Έχει καταστραφεί η ζωή μου επειδή έχω συνδεθεί με ένα έγκλημα που δε έχω σχέση και το έχω καταδικάσει από την πρώτη στιγμή».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS