Σε εξέλιξη το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας: Καταρρακτώδης βροχή πλήττει την Αττική - Μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Σε εξέλιξη το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας: Καταρρακτώδης βροχή πλήττει την Αττική - Μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας στην Αττική, αφού από νωρίς το πρωί ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σημειώνεται σε αρκετές περιοχές της Αθήνας.

Παράλληλα, αυξημένη είναι και η κεραυνική δραστηριότητα.

Προβλήματα στην κυκλοφορίας λόγω των βροχοπτώσεων

Λίγο πριν τις 8 το πρωί, σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε στην Αττική, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, αυξημένη κίνηση παρατηρείται στη λεωφόρο Κηφισού από το ύψος του Περιστερίου, μέχρι τη Μεταμόρφωση και στα δύο ρεύματα, στη λεωφόρο Κηφισίας και στη λεωφόρο Μεσογείων τμηματικά, αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Επιπλέον, δυσκολίες παρατηρούνται και στην Αττική οδό από το ύψος του Αμαρουσίου μέχρι τη Μεταμόρφωση.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται και στο κέντρο της Αθήνας λόγω της έντονης κακοκαιρίς που σημειώθηκε.

Μικρά προβλήματα εντοπίζονται και στην Αττική Οδό από το ύψος του Αμαρουσίου έως και τη Μεταμόρφωση., όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία που αποτυπώνει την κυκλοφορία στην Αθήνα.

Σε πολλούς κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου οι καθυστερήσεις λόγω των χαμηλών ταχυτήτων είναι μεγάλες και οι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στο ανοδικό ρεύμα του Κηφισού από το Περιστέρι προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, στην κάθοδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στην κάθοδο της Μεσογείων κατά μήκος του Χολαργού.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία αναμένεται να εξασθενήσουν τα φαινόμενα από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 με 7 με περαιτέρω εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από τις βραδινές ώρες όμως θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στο Θρακικό έως 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ