Βόλος: Θύμα απάτης 30χρονη -Πάτησε λινκ σε μήνυμα και έχασε 1.200 ευρώ

Βόλος: Θύμα απάτης 30χρονη -Πάτησε λινκ σε μήνυμα και έχασε 1.200 ευρώ

Θύμα απάτης έπεσε μια 30χρονη κάτοικος Βόλου, η οποία έκανε το λάθος να πατήσει λινκ στο κινητό, δήθεν ελληνικής συστημικής τράπεζας και το βράδυ της ίδιας ημέρας έλαβε μήνυμα ότι τα χρήματα που είχε σε λογαριασμό της, είχαν κάνει «φτερά».

Σύμφωνα με το magnesianews, χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καταδικάστηκε ερήμην ένας υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη μέσω υπολογιστή. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών χωρίς αναστολή, μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε αν συλληφθεί θα καταλήξει στην φυλακή.

Θύμα απάτης 30χρονη: Πώς έκαναν «φτερά» τα χρήματα από τον λογαριασμό της

Στις 28 Ιουλίου 2021, η 30χρονη δέχτηκε SMS στο κινητό της τηλέφωνο με αποστολέα ελληνικά τράπεζα που της ζητούσε να πατήσει λινκ, ώστε να ξεκλειδώσει τον λογαριασμό της.

Η γυναίκα το πάτησε και δεν έδωσε συνέχεια, αλλά τα μεσάνυχτα της ίδια μέρας έλαβε sms από την τράπεζα που της έλεγε ότι τραβήχτηκαν τα χρήματα από έναν λογαριασμό που διατηρούσε και ανερχόταν σε 1200 €.
Ψάχνοντας μέσω τραπέζης, η παθούσα διαπίστωσε ότι σε μια μέρα έγιναν τρεις αναλήψεις των 400 € τα οποία φαινόταν ως πληρωμή σε μια εταιρία.

Η παθούσα κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι παρόλο που ζήτησε από την τράπεζα να παγώσει τις κινήσεις που έγιναν από τον λογαριασμό της, η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν μπορούσε να επέμβει, γιατί φαινόταν ότι ήταν δοσοληψίες με την εταιρία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ