Αυστραλία: Σάλος με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο -Μένει σε χλιδάτο διαμέρισμα 6,5 εκατ. δολαρίων με θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα

Αυστραλία: Σάλος με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο -Μένει σε χλιδάτο διαμέρισμα 6,5 εκατ. δολαρίων με θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα

Σάλος έχει προκληθεί στους κύκλους της ελληνορθόδοξης κοινότητας, καθώς δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, διαμένει σε υπερπολυτελή οικία.

Η νέα κατοικία του επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αυστραλίας, με θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, διαθέτει εκπληκτική θέα στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ και την Οπερα. Οπως αναφέρει το news.com.au, η αγορά παρέμενε μυστήριο για μήνες, παρά τους ψιθύρους, με τους πωλητές αρχικά να αρνούνται να αποκαλύψουν την τιμή πώλησης. Το κόστος της κατοικίας, 6,5 εκατ. δολάρια, προκάλεσε ίλιγγο και αντιδράσεις στην ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα, όπως και η ανάμειξη του ονόματος του πρώην Αρχιεπισκόπου.

Οι ισχυρισμοί ότι ο πρώην Αρχιεπίσκοπος ενέκρινε την αγορά ακινήτου διαψεύστηκαν από τον ανιψιό του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, δικηγόρο Νικόλαο Καλλιουρά, στην ελληνική εφημερίδα Νέος Κόσμος. «Είναι αυτονόητο ότι ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, κρίνοντας από την προσωπική του πορεία στην ζωή, δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ ένα διαμέρισμα παρόμοιο με αυτό που αγόρασε το Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας εννέα μήνες μετά το θάνατό του, ως προσωπική του κατοικία, την πολυτέλεια της οποίας δεν μπορούσε καν να φανταστεί», είπε και πρόσθεσε: «Η απόφαση για την αγορά του αμφισβητούμενου πολυτελούς διαμερίσματος λέγεται ότι ελήφθη τον Μάρτιο του 2019, συγκεκριμένα σε μια εποχή που ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός μετρά τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Ωστόσο, αφορούσε ένα άλλο, φθηνότερο, μικρότερο και μη πολυτελές διαμέρισμα».

Επιβεβαιώθηκε αγορά του ακινήτου για τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Σύμφωνα με τα κτηματολογικά αρχεία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το διαμέρισμα αγοράστηκε έναντι 6,5 εκατ. δολαρίων από το Trust της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με μόνο το τέλος χαρτοσήμου να ανέρχεται στα 400.000 δολάρια. Την αγορά του διαμερίσματος επιβεβαίωσε το ίδιο το Trust. Mε δήλωση του o επικεφαλής στην αυστραλιανή ιστοσελίδα τόνισε ότι το διαμέρισμα, όπως και άλλα ακίνητα σε διάφορες πόλεις της Αυστραλίας, αποτελεί ιδιοκτησία της Αρχιεπισκοπής και όχι του Ελληνα ιεράρχη.

Ο Επίτιμος Γραμματέας και Εμπιστος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας, Νικόλας Γ. Παπάς, δήλωσε στο news.com.au ότι το διαμέρισμα αγοράστηκε από το Trust ως επίσημη κατοικία του Ελληνα Ορθόδοξου Αρχιεπισκόπου της Αυστραλίας. Ο πρόεδρος του South Sydney Rabbitohs δήλωσε ότι το Trust δεν είχε λάβει επίσημα παράπονα σχετικά με την απόκτησή του. «Το Trust, όχι ο Αρχιεπίσκοπος, διατηρεί την ιδιοκτησία του ακινήτου, όπως συμβαίνει με άλλα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν κατέχει ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία », είπε χωρίς να σχολιάζει περαιτέρω.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS