Άρση lockdown: Τι ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα – Αύριο Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Άρση lockdown: Τι ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα – Αύριο Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Μετά την απελευθέρωση των υπερτοπικών – διαπεριφερειακών μετακινήσεων και την κατάργηση του SMS, νέα βήματα προς την… κανονικότητα έρχονται από αύριο, Δευτέρα.

Από αύριο, Δευτέρα 17 Μαΐου, θα επαναλειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στη διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), σε αντίθεση με τους μαθητές των υπολοίπων βαθμίδων οι οποίοι, επίσης από αύριο, θα υποβάλλονται σε self test μία φορά την εβδομάδα αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται επίσης πως τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.

Επίσης από αύριο Δευτέρα ξεκινούν εκ νέου και οι πρακτικές και εργαστηριακές σε ΙΕΚ, κολλέγια και σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, με self test για καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές, ενώ επαναλειτουργούν και τα μουσικά εκπαιδευτικά μαθήματα σε ατομικό επίπεδο.

Λίγες ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι, με κενή θέση ανά δύο άτομα, 75% πληρότητα, χωρίς διάλειμμα στην προβολή και με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ανοίξουν τα ΟΠΑΠ PLAY (24 Μαΐου) και οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι (28 Μαΐου).

Επίσης, από τις 31 Μαΐου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι χώροι δεξιώσεων και από τις 7 Ιουνίου οι οίκοι ανοχής, ενώ από τον Ιούνιο θα μπορούν να πραγματοποιούνται γάμοι και βαπτίσεις σε εξωτερικό χώρο, με ανώτατο όριο 100 ατόμων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS