Απόστολος Λύτρας: Οι λόγοι που αφέθηκε ελεύθερος παρά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Απόστολος Λύτρας: Οι λόγοι που αφέθηκε ελεύθερος παρά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Αισθηση αλλά και απορίες έχουν προκληθεί μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας παρά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του. Υπενθυμίζεται ότι ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της μη προσέγγισης της συζύγου του, την υποχρέωση να εγκαταλείψει το κοινό σπίτι τους και την υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα συνηγόρησε τόσο η κατάθεση του θύματος, η οποία κατάθεσε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη για πρώτη φορά, όσο και η κατάθεση της πρώην συζύγου του που τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν αλλά όταν έγινε η δίκη αυτή ανακάλεσε. Την ίδια στιγμή ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε τη δικηγόρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Λύτρας κατά την έξοδό του από την Ευελπίδων έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και ζήτησε συγγνώμη από την σύζυγό του και τις 3 κόρες τους.

«Ομολόγησα την πραξη μου ζητάω συγγνώμη γι αυτό που συνέβη και απο την συζυγο μου που υπεραγαπάω και απο τις 3 κόρες μου», είπε. «Βρέθηκα σε μια κατάσταση που δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιόν τρόπο μπορώ να θεραπευτώ να ζητήσω βοήθεια γιατί έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια που έχει γίνει με πολύ κόπο.

Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες γιατί συνέβη αυτό δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτο μου. Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσο και πρωτίστως από την Σοφία και τις κόρες μου», συμπλήρωσε. Η σύζυγός του Απόστολου Λύτρα είχε μεταβεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Μαρινάκης για Λύτρα: Είναι άλλη μια τραγική ιστορία κι από τη στιγμή που αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη, ούτε η κυβέρνηση μπορεί να μιλήσει, ούτε τα κόμματα

Για την υπόθεση ρωτήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως ανέφερε επί του θέματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Υπάρχει η διάκριση των εξουσιών από τη στιγμή που αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη, ούτε η κυβέρνηση μπορεί να μιλήσει, ούτε τα κόμματα. Η προφυλάκιση ή μη είναι μια απόφαση του ανακριτή και της εισαγγελέως, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτή την απόφαση. Οι αποφάσεις των δικαστών ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και όχι από την κυβέρνηση».

«Είναι άλλη μια τραγική ιστορία και πάντα πριν και πάνω από όλα, πρέπει να σκεφτόμαστε το θύμα, το κάθε θύμα», σημειώνοντας ότι «υπολογίζουμε ότι κάθε μέρα έχουμε περίπου 50 συλλήψεις και αυτό έχει και μια άλλη ανάγνωση, ότι λειτουργούν ο αρχές, ότι τα θύματα μιλάνε», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Παύλος Μαρινάκης συμπλήρωσε ότι, «στη συγκεκριμένη υπόθεση αυτό που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία είναι να ψηφίζει νόμους που αποτελούν χρίσμα εργαλεία, όπως ο νέος ποινικός κώδικας. Εκεί υπάρχουν οι διατάξεις που δίνουν την υποχρέωση σε ανθρώπους που εξετάζουν πιθανά θύματα, τέτοιες καταστάσεις, να μπορούν με βάση την εξέταση να μεταφέρουν αμελλητί με την εμπειρία τους, χωρίς να έχουν την οποιαδήποτε επίπτωση τον οποιοδήποτε κίνδυνου να διωχθούν».

Η εμπλοκή του σε παλαιότερα περιστατικά βίας - Φέρεται να ξυλοκόπησε υπάλληλό του και την πρώην σύζυγό του

Όπως φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που ο Απόστολος Λύτρας έχει εμπλακεί σε περιστατικό βίας. Ένα ακόμα άγνωστο περιστατικό ξυλοδαρμού σε βάρος μίας άλλης γυναίκας φέρνει στο φως η εκπομπή «Το Πρωινό». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή, το 2016 το 100 έλαβε μία κλήση από το γραφείο του ποινικολόγου και στο σημείο μετέβη μηχανή της ομάδας Ζ. Εκεί βρήκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας μία γυναίκα χτυπημένη στο πρόσωπο, η οποία κατήγγειλε τον Απόστολο Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της.

Οι αστυνομικοί, αφού πήραν την κατάθεσή της, στη συνέχεια τη μετέφεραν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και την ενημέρωσαν ότι μπορεί να μεταβεί στο Α.Τ. για να καταθέσει μήνυση. Στο ενδιάμεσο, η εν λόγω κοπέλα, η οποία δήλωσε υπάλληλος του ποινικολόγου, φαίνεται πως επικοινώνησε με τον ίδιο, ενώ στη συνέχεια παραιτήθηκε και έφυγε.

Επιπλέον, ένα χρόνο μετά, το 2017 ο γνωστός ποινικολόγος φέρεται να είχε εμπλακεί σε ακόμα ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, καθότι φέρεται να είχε ξυλοκοπήσει την τότε σύζυγό του. Παρολ' αυτά για την υπόθεση αυτή φέρεται να είχε αθωωθεί στα δικαστήρια.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ