Δίκη Καραϊβάζ: Διακόπηκε για τις 5 Ιουλίου

Δίκη Καραϊβάζ: Διακόπηκε για τις 5 Ιουλίου

Διεκόπη για την Παρασκευή 5 Ιουλίου η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ λόγω κωλύματος του συνηγόρου που εκπροσωπεί τη χήρα του δημοσιογράφου.

Για το άγριο έγκλημα κατηγορούνται δύο αδέλφια 40 και 48 ετών. Σύμφωνα με την κατηγορία τα δυο αδέλφια εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ με 13 σφαίρες την ώρα που στάθμευε το αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο το μεσημέρι της 9ης Μαΐου 2021.

Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν κατάμεστη από κόσμο, μάρτυρες, συναδέλφους του Γ.Καραϊβάζ ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί φρουρούσαν τους δύο κατηγορουμένους.

Δίκη Γιώργου Καραϊβάζ: Αίτημα αναβολής από τον Αντώνη Ξυλουργίδη

Ο δικηγόρος Αντώνης Ξυλουργίδης, ο οποίος ανέλαβε στις αρχές του χρόνου την υπόθεση για λογαριασμό της Στάθας Καραϊβάζ μαζί με τον Απόστολο Λύτρα, ζήτησε η υπόθεση να αναβληθεί, καθώς λόγω της προφυλάκισης του ποινικολόγου δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί για νέα στοιχεία που όπως υποστηρίζει έχουν προκύψει στην υπόθεση.

«Αιτούμαι αναβολής γιατί υπάρχουν στοιχεία για τα οποία θέλω να ενημερωθώ», είπε στο δικαστήριο.

  • Εισαγγελέας: Έχουμε προσωρινά κρατούμενους, 28/10/24 λήγει, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Ο συνήγορος μπήκε στην υπόθεση τον Δεκέμβριο, είναι πάρα πολύς χρόνος.
    Υπάρχει δυνατότητα και στην πορεία να ενημερωθεί, το γραφείο του ποινικολόγου δεν έκλεισε, λειτουργεί. Προτείνω μία πολύ μικρής διάρκειας διακοπή. Να ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα.
  • Αντ.Ξυλουργίδης: Δεν μπορώ να συνεργαστώ με κάποιον που βρίσκεται στη φυλακή. Όμως και το δικαστήριο μπορεί να δικάζει ακόμα και τον Αύγουστο. Προφανώς δεν είναι μόνο η δικογραφία αλλά και νέα αποδεικτικά στοιχεία τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Την Παρασκευή είχαμε ραντεβού με την κα Καραϊβάζ και με τον κ.Λύτρα.
  • Υπεράσπιση: Οι κατηγορούμενοι θέλουν να δικαστούν, δηλώνουν αθώοι, συντάσσονται με την πρόταση της κας εισαγγελέως. Δύο άνθρωποι δεκατέσσερις μήνες κρατούνται χωρίς να φταίνε, να δοθεί σύντομη διακοπή.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για τις 5 Ιουλίου.

Αρχικά δόθηκε δικάσιμος για τις 3 Ιουλίου, όμως ο συνήγορος προς υποστήριξης της κατηγορίας Σπ.Χαριτάτος δήλωσε κώλυμα, καθώς την ίδια ημέρα έχουν προγραμματιστεί απολογίες για την υπόθεση της greek mafia που μπορεί να σχετίζονται με την παρούσα υπόθεση.

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Βρέθηκαν ποσά που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του ΜΟΔ έγινε αναφορά και σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει αναφορικά με χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων.

Μετά από έρευνα της οικονομικής αστυνομίας εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων ποσά που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται. Ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές και δόθηκε εντολή για προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί η πηγή των χρημάτων.

«Αυτά τα εμβάσματα δεν υπάρχουν», υποστήριξε η συνήγορος υπεράσπισης των και ζήτησε όλα αυτά τα στοιχεία που έχει η εισαγγελία να εισφερθούν στην ακροαματική διαδικασία.

Η κλήρωση για τη συγκρότηση του δικαστηρίου έφερε στην έδρα δύο άνδρες και δύο γυναίκες ενόρκους. Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι άνδρας, γυναίκες οι δύο σύνεδροι και γυναίκα η εισαγγελέας.

Εκφωνήθηκαν τα ονόματα 31 μαρτύρων κατηγορίας. Τρεις έλλειπαν και το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή τους.

Η υπεράσπιση πρότεινε 5 μάρτυρες για τον έναν και 8 για τον δεύτερο κατηγορούμενο.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ