Ρέθυμνο: Σε εξέλιξη, αλλά υπό έλεγχο, η φωτιά -Επιχειρούν 150 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα [βίντεο]

Ρέθυμνο: Σε εξέλιξη, αλλά υπό έλεγχο, η φωτιά -Επιχειρούν 150 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα [βίντεο]

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής των Ακουμίων στο Ρέθυμνο.

Από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν δύο ελικόπτερα, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται δύο ακόμη ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Εκατόν πενήντα πυροσβέστες με πενήντα οχήματα της Π.Υ., δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Αγίου Βασιλείου και της περιφέρειας καθώς και οχήματα πυρόσβεσης του δήμου με ενισχύσεις και από άλλους νομούς, βρίσκονται στη μάχη με τη φωτιά που εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά υπό έλεγχο, μετά και την ενίσχυση της πυρόσβεσης με δύο εναέρια μέσα, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τα οποία δρουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Βίντεο από τη φωτιά στο Ρέθυμνο

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής, κάνει λόγο για μεγάλο αγώνα ώστε οι φλόγες να μη ζώσουν οικισμούς που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τα δύο μέτωπα. Γι΄ αυτό το λόγο, όπως είπε, εστάλη και μήνυμα του 112. Οι φλόγες έχουν κάψει αγροτολιβαδικές, θαμνώδεις, και μικρές εκτάσεις γεωργικής γης.

Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, οι πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να βρεθούν σε δύσκολα σημεία της φωτιάς και για το λόγο αυτό και με τη βοήθεια του ανέμου που έπνεε στην περιοχή η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Όπως είπε ο κ. Σαρρής, κύριο μέλημα ήταν να μη φτάσει η φωτιά στην παραθαλάσσια περιοχή, όπου υπάρχουν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Για την πλήρη κατάσβεση επιχειρούν τμήματα της ΕΔΟΜΕ και της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, με τους κατοίκους να ξαναζούν τον πύρινο εφιάλτη που είχε καταστήσει πυρόπληκτη την περιοχή και τον Ιούλιο του 2022.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε στα Ακούμια Ρεθύμνου, σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές. Λίγο πριν τις 02:00 το πρωί εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Παύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Red code στην Κρήτη: Βρίσκεται στην κατηγορία 4 Κινδύνου Πυρκαγιάς

Να σημειωθεί ότι η Κρήτη τέθηκε σε κατάσταση κινητοποίησης κόκκινου συναγερμού (red code) με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς σήμερα βρίσκεται όλο το νησί στην κατηγορία 4 Κινδύνου Πυρκαγιάς (πολύ υψηλός κίνδυνος ).

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ