Ρέθυμνο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Ρέθυμνο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Συνεχίζεται, μετά την ολονύχτια μάχη, η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί μεταξύ Ορνέ και Κρύας Βρύσης, στην περιοχή Άγιος Βασίλειος στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Για «βιβλική καταστροφή» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Ιωάννης Ταταράκης. 

Η κατάσταση με τη μεγάλη πυρκαγιά είναι ελαφρώς βελτιωμένη, σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργο Τσικαλά. 

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, όμως οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος σύμφωνα με το συντονιστικό της Π.Υ να δημιουργηθεί σε οποιοδήποτε σημείο κάποιο μεγάλο μέτωπο. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής που επικαλείται τοertnews.gr, δεν απειλείται κάποιοι οικιστικό κομμάτι.

Στη μάχη της κατάσβεσης εκτός από τις επίγειες δυνάμεις έχουν μπει και τα εναέρια μέσα.  Στην περιοχή της Ορνέ δρουν 33 οχήματα της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες ενώ στο Ροδάκινο δρουν 7 οχήματα της Π.Υ με 22 πυροσβέστες. Συνεχείς ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 4 εναέρια μέσα ενώ οι εθελοντές και μέσα από τους ΟΤΑ έχουν βοηθήσει πολύ στο έργο της κατάσβεσης.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σπηλίου - Αγίας Γαλήνης που είχε διακοπεί από χθες το βράδυ στις 22.00 λόγω της πυρκαγιάς. Παράλληλα η ισχύς των ανέμων έχει πέσει και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί χθες λόγω των καπνών έχει κατά πολύ βελτιωθεί.

Αισιόδοξος ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου. «Ευτυχώς τώρα βλέπουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο... ελπίζουμε να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο ανατολικά της Ορνέ» είπε ο κ. Ταταράκης, προσθέτοντας ότι η ένταση των ανέμων έχει πέσει, ωστόσο υπάρχουν ακόμη μεγάλες ριπές.  Στόχος των προσπαθειών είναι να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά ανατολικά του Ορνέ για να μην απειλήσει εκ νέου σπίτια και περιουσίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ