Μητσοτάκης σε Ράμα: Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί - Ο Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος Ευρωβουλευτής

Μητσοτάκης σε Ράμα: Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί - Ο Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος Ευρωβουλευτής

«Ο Φρέντης Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθηκόντά του ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής και να μην εμποδιστεί», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση της Αλβανίας να διατηρήσει την ποινή 2 ετών στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, με την αποφυλάκισή του να γίνεται περί τα μέσα Οκτωβρίου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί στο Στρασβούργο τον Ιούλιο για να ορκιστεί ως ευρωβουλευτής.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε σε οξείς τόνους λέγοντας ότι οι κινήσεις της Αλβανίας δεν διευκολύνουν την ενταξιακή διαδικασία. «Τα ευρωπαϊκά όνειρα του κ. Ράμα περνούν από μία ελληνική παροιμία: "όπως έστρωσε θα κοιμηθεί"», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως την απόφαση δεν έλαβαν κληρωτοί δικαστές, αλλά «διορισμένοι» από την κυβέρνηση Ράμα, με τον εκλεγμένο Ευρωβουλευτή της «γαλάζιας» παράταξης να σημειώνει πως θα προσφύγει κατά της απόφασης του Δικαστηρίου των Τιράνων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου.

Ο Φρέντη Μπελέρης στην ανακοίνωσή του, που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την απόφαση, τονίζει:

«Έχω ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου και είμαι βέβαιος ότι εκεί θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που δεν αποδόθηκε από το καθεστώς Ράμα».

«Δυστυχώς όμως για εκείνον και ευτυχώς για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, η παρουσία μου στην Ευρωβουλή – χάρη στην αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη στήριξη του ελληνικού λαού – εγγυάται ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα συνεχιστεί», αναφέρει.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε αυταρχικό ηγέτη τον Αλβανό πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «όσοι έτρεφαν αυταπάτες ότι ο Ράμα θα φερθεί ως ηγέτης χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και όχι ως ένας ακόμα αυταρχικός ηγέτης, διαψεύστηκαν».

«Σε ό,τι με αφορά η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Όπως δεν κάμφθηκα τους τελευταίους 14 μήνες, έτσι δεν θα καμφθώ ούτε τώρα, τους 3-4 μήνες που απέμειναν. Το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Έντι Ράμα, όχι εγώ. Στο τέλος, το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι», κατέληξε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ