Από 15 Μαΐου αλλάζει το ωράριο στην εστίαση - Πότε θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι

Από 15 Μαΐου αλλάζει το ωράριο στην εστίαση - Πότε θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι

Στις 15 Μαΐου ξεκινάει η άρση των SMS μετακίνησης, τουλάχιστον όσον αφορά το λιανεμπόριο επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Πότε θα ξεκινά από τις 12 η απαγόρευση κυκλοφορίας

«Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί έτι περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός», είπε συγκεκριμένα.

Το χρονοδιάγραμμα των δεξιώσεων

Επίσης, μέσα στο μήνα Μάιο πρόκειται να ανοίξουν γυμναστήρια – catering για δεξιώσεις κλπ. όπως ανακοίνωσε. «Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες» ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 23:00. Με το άνοιγμα του τουρισμού, αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

«Θα έχουμε μεγάλο πακέτο για τον κλάδο του τουρισμού σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις» προανήγγειλε.

Μάλιστα όπως τόνισε τον Ιούνιο θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώριοι.

«Στις αρχές Ιουνίου και ανάλογα με την πορεία των εμβολιασμών θα ξεκινήσει επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης», ανέφερε.

Η πανδημία είναι ακόμη εδώ 

Για τις λαϊκές αγορές έχουμε τα 5 μέτρα απόσταση (μεταξύ πάγκων) και το 50 – 50 (δηλαδή την παρουσία των παραγωγών με πάγκους εκ περιτροπής μέσα στη βδομάδα για μισές ημέρες) το θέμα θα συζητηθεί μέσα στην επιτροπή σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Δεν λέω ότι η πανδημία τελείωσε, η πανδημία είναι ακόμα εδώ και πρέπει να προσέχουμε, όσο γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα, κάθε μέρα που περνάει έχουμε 100.000 συμπολίτες μας που αρχίζουν να αποκτούν ανοσία» προειδοποίησε ο υπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS