Αγρότες: Στην Καρδίτσα με τα τρακτέρ τους, έχυσαν γάλατα και άχυρα - Μπλόκο ξανά στα Νέα Μουδανιά

Αγρότες: Στην Καρδίτσα με τα τρακτέρ τους, έχυσαν γάλατα και άχυρα - Μπλόκο ξανά στα Νέα Μουδανιά

 Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, έχοντας ξεκινήσει με τα τρακτέρ τους για το κέντρο της Καρδίτσας. Εκεί, πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία και στη συνέχεια θα φτάσουν στην πλατεία της πόλης όπου θα πετάξουν γάλατα.

Οι αγρότες οργάνωσαν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και πέταξαν γάλατα και άχυρα. Το «παρών» στην κινητοποίηση των αγροτών αναμένεται να δώσουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Καρδίτσας και των Φαρσάλων.

Αγρότες: Κλειστή για ακόμη μια μέρα η Ε.Ο Χαλκιδικής - Νέων Μουδανιών

Την ίδια ώρα, αγρότες στον κόμβο των Μουδανιών προχώρησαν στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών. O δρόμος θα παραμείνει κλειστός και στα δύο ρεύματα από τις 18:00 έως τις 20:00.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων μέχρι την Τρίτη, οπότε έχει οριστεί η συνάντηση της 15μελούς επιτροπής των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκροτήθηκε η επιτροπή των αγροτών που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό

Εντωμεταξύ την 15μελή αντιπροσωπεία τους που θα εκπροσωπήσει τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα στην επερχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που αναμένεται να γίνει την Τρίτη 13/2 στην Αθήνα, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στη σημερινή σύσκεψη που έγινε στην Σίνδο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, και στην οποία έδωσαν το «παρών», εκπρόσωποι από τουλάχιστον 50 αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

«Από την κυβέρνηση μας διεμήνυσαν για 10 άτομα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και εμείς πιέσαμε για 15, εκ των οποίων οι έξι θα είναι από Βόρεια Ελλάδα», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Κιλκίς, Δημήτρης Βαφειάδης, προσθέτοντας ότι η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων από τα αγροτικά μπλόκα της χώρας, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ στη διάρκειά της τέθηκαν επί τάπητος και ζητήματα που αφορούν τις κινητοποιήσεις.

Τι θα γίνει με τα μπλόκα

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα αποχωρήσουν από τα αγροτικά μπλόκα ενόψει της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό και σε συνέχεια του μηνύματος που έστειλε η κυβέρνηση ότι θα γίνει διάλογος μόνο εάν οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ο κ. Βαφειάδης σημείωσε: «Μα δεν κλείνουμε τους δρόμους, ούτε και δημιουργούμε ταλαιπωρία στους πολίτες και για αυτό και η πλειονότητα των κοινωνικών τάξεων στηρίζει τον αγώνας μας. Με τις κινητοποιήσεις μας θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που μας οδηγούν στον αφανισμό και τους Έλληνες πολίτες στην κατανάλωση αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης προϊόντων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ