Άδειασε η κλεψύδρα για το θρίλερ της Πάτρας - Ίσως είναι θέμα ωρών η αποκάλυψη του μυστηρίου

Άδειασε η κλεψύδρα για το θρίλερ της Πάτρας - Ίσως είναι θέμα ωρών η αποκάλυψη του μυστηρίου

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών μένει να δέσει με επιστημονικά στοιχεία την υπόθεση.


Σιγήν ιχθύος τηρεί πλέον η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, τα οποία έφυγαν από τη ζωή μέσα σε δυόμισι χρόνια, με τις αιτίες θανάτου τους να είναι έως σήμερα είτε απροσδιόριστες είτε αμφισβητούμενες.

Η 33χρονη γυναίκα, μετά τις δύο διαδοχικές αρχικά τηλεοπτικές συνεντεύξεις της και τις απαντήσεις που εν συνεχεία έδινε σε κάθε ερώτηση δημοσιογράφου είτε μέσω messenger είτε τηλεφωνικώς, κατόπιν νομικής συμβουλής απέχει πια από τα όσα λέγονται γι’ αυτήν, την ώρα μάλιστα που οι αρνητικές μαρτυρίες σε βάρος της πληθαίνουν μέρα με την ημέρα.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως γύρω από τις τελευταίες ημέρες της ζωής της 9χρονης Τζωρτζίνας. Το παιδί μέχρι πριν από έναν χρόνο έσφυζε από ζωή και ξεχώριζε για την ευστροφία της και μέσα σε λίγους μήνες κατέστη ουσιαστικά ανήμπορη να επικοινωνήσει με το περιβάλλον. Το τι μεσολάβησε από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε πρωτομπήκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο μέχρι και την ημέρα που έπαθε την πρώτη της ανακοπή, αλλά και τη δεύτερη που στάθηκε μοιραία για τη ζωή της, έχει κληθεί να ερευνήσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει πλέον στοχευμένη κατεύθυνση και μένει να δέσει με επιστημονικά στοιχεία την υπόθεση.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες καταθέσεις γιατρών από το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και άφησε την τελευταία της πνοή η Τζωρτζίνα στις 29 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, 8 γιατροί και 4 νοσηλευτές από τη Νευρολογική, την Παιδιατρική, την Καρδιολογική και τη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου φέρονται να έχουν καταθέσει ότι δεν δικαιολογείται ο θάνατος της Τζωρτζίνας από ανακοπή καρδιάς καθώς είχε εξεταστεί μόλις μία ώρα πριν και αντιμετώπιζε μόνο εγκεφαλοπάθεια.

Εντύπωση έκανε σε γιατρούς και νοσηλευτές η υποτονική έως αδιάφορη αντίδραση της μητέρας όταν η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε ραγδαία. Οι ίδιοι κλήθηκαν να σπεύσουν για ανάνηψη μόνο όταν η νοσηλεύτρια με την οποία μίλησε η μητέρα έβαλε τις φωνές καταλαβαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Μόνο που ήταν ήδη αργά καθώς πια «είχε εγκατασταθεί ο θάνατος».

Το ίδιο περιστατικό είχε επαναληφθεί και λίγους μήνες πριν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, κατά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΜΠΑΜ», όταν το κοριτσάκι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο του Ρίου, «επικρατούσε ένας πανικός εκείνη τη στιγμή. Ο γιατρός που έκανε στο παιδί την ΚΑΡΠΑ την έφερε κλαίγοντας. Ο πατέρας ήταν συντετριμμένος. Έκλαιγε. Η Ρούλα Πισπιρίγκου καθόταν σε μια καρέκλα. Τον χάιδευε και τον κοιτούσε μέσα στα μάτια. Διακρίναμε μια απάθεια από μέρους της» είπαν μάρτυρες της σκηνής. Τις 3-4 πρώτες μέρες στο νοσοκομείο του Ρίου, στο πλευρό του παιδιού ήταν μόνο ο πατέρας του: «εκείνη δεν έμεινε κανένα βράδυ».

Κρίσιμη θεωρείται και η μαρτυρία γιατρού από νοσοκομείο της Πάτρας, σύμφωνα με την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε συζήτηση μεταξύ των γιατρών οι οποίοι έλεγαν ότι «εδώ κάτι περίεργο συμβαίνει» και αναρωτιόντουσαν αν θα έπρεπε να ερευνηθούν και τυχόν ψυχολογικά προβλήματα. Η μητέρα αντέδρασε και ζήτησε από τους γιατρούς να μην ασχολούνται με αυτό ούτε να υποβάλουν σε άλλου είδους εξέταση την κόρη της.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, θεία των τριών κοριτσιών, και πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με την ίδια ήταν εκείνη που βρήκε νεκρή τη μικρή Ίριδα στην κούνια της, μιλώντας χθες στο flamis.gr δήλωσε: «Εμείς πιστεύουμε πως ο θάνατος των παιδιών προήλθε από γενετικό πρόβλημα. Δεν κατηγορούμε γιατρούς και δεν κάνουμε λόγο για ιατρικό λάθος».

Όπως είχε δηλώσει και η Ρούλα Πισπιρίγκου στη συνέντευξή της, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί μόνο ο καρδιακός γενετικός έλεγχος, ο οποίος δεν έδειξε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων γενετικών ελέγχων αναμένονται τον Μάιο.

Πάντως, νέα καθυστέρηση αναμένεται στην έκδοση του πορίσματος της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών που συστάθηκε με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, προκειμένου να επαναξιολογηθεί η αιτία που οδήγησε στο θάνατο τη Μαλένα Δασκαλάκη.

Το πόρισμα θα είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ, φουντώνουν οι φήμες ότι η Εισαγγελία Αθηνών αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των νεκρών παιδιών, ενώ όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Γιώργος Αναστασόπουλος «θα πάμε προς έκδοση εντάλματος σύλληψης μέσα στις επόμενες μέρες.

Μετ’ επιτάσεως διαρρέεται ότι το Ανθρωποκτονιών έχει προχωρήσει πολύ πιο μπροστά από τους ιατροδικαστές, ενδέχεται και να μην περιμένει (σε εισαγωγικά το ρήμα) τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, έχει φτάσει σε ακλόνητο συμπέρασμα που του παρέχει τη δυνατότητα να ζητήσει την έκδοση εντάλματος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ