Το μήνυμα των εμβολιασμών

Το μήνυμα των εμβολιασμών

Ο εντυπωσιακός ρυθμός με τον οποίο οι νέες ηλικίες έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν δεν συνιστά απλώς κόλαφο στους επιπόλαιους αρνητές είτε της πανδημίας είτε των εμβολίων. Έχει και πολιτικά μηνύματα.

Τι εννοούμε. Μέχρι σήμερα, έστω και αυθαίρετα, ο ΣΥΡΙΖΑ προέβαλε ότι μονοπωλεί τους νέους. Γι’ αυτό άλλωστε αρχικώς ήταν επιφυλακτικά τα στελέχη του είτε στην πανδημία είτε στους εμβολιασμούς. Μπορεί στην συνέχεια να συμμορφώθηκαν, εν τούτοις η αυθαίρετη πεποίθηση ότι μονοπωλούν την εύνοια των νέων οι αριστεροί, πρωτοστατούντος του κ. Τσίπρα, εξωθούσαν, ειδικώς την πιο σκληρή περίοδο της καραντίνας στην πραγματοποίηση συγκεντρώσεων που συνιστούσαν κίνδυνο διασποράς του ιού. Ας μη ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι αναλάμβανε το ρίσκο!

Η σπουδή των νέων να εμβολιαστούν σημαίνει κατ’ αρχάς ότι δέχονται τις σχετικές παραινέσεις της κυβέρνησης ως λογικές και υπέρ της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η παραδοχή αυτή από τους νέους σημαίνει ότι, αντιστοίχως αξιολογείται και η κυβερνητική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της δυσκολότερης κατάστασης που βιώνει η χώρα από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Μπορεί κανείς εύλογα να υποθέσει ότι η συναίνεση αυτή των νέων ανθρώπων σε συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική σημαίνει και θετική αξιολόγηση των υπολοίπων προσπαθειών που αυτή καταβάλει για την αντιμετώπιση των παράπλευρων ζημιών που η πανδημία επιφέρει.

Ευτυχώς, φαίνεται ότι ο δικαιολογημένος ανθρώπινος φόβος εξ αιτίας του covid, έχει επαναφέρει τα χρόνια της λογικής. Που απορρίπτουν κάθε είδους απόπειρα εκμετάλλευσης μιας επικίνδυνης κατάστασης για να αποκομίσουν κάποιοι προσωρινό κομματικό όφελος. 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ