Τα«μαγικά» του Αλέξη

Τα«μαγικά» του Αλέξη

Οι προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία των υπουργών και του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής, έκλεισαν έναν μεγάλο κύκλο παροχολογίας. Χθες το βράδυ μάθαμε κάτι που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα, ότι δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από ο «νταής» της Ευρώπης, διότι μην λησμονούμε ότι αυτός «χόρεψε» τις αγορές και την Μέρκελ, διαθέτει και μαγικές ικανότητες. 

Γιατί πώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την υπόσχεση ότι θα δημιουργήσει ο Αλέξης 500.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας;  

Διότι το να διορίσει 25.000 στο Δημόσιο, όπως υποσχέθηκε χθες, ξέρει να το κάνει με επιτυχία: Ας μην ξεχνάμε τους τέσσερις πρωθυπουργικούς διορισμούς στο Μέγαρο Μαξίμου λίγες μέρες μετά την βαριά ήττα των ευρωεκλογών, μην ξεχνάμε την Τασία, τον Βούτση και όλους αυτούς που μέσα στην κρίση βόλευαν τα δικά τους παιδιά, κάνοντας κριτική στους προκατόχους τους.

Αυτήν τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αυτήν τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διορίσει μόνο αλλά θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και αυτό σίγουρα είναι κάτι μαγικό. Είναι μαγικό διότι για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας πρέπει πρώτα να δημιουργήσει ανάπτυξη, μία ανάπτυξη που πολέμησε όσο κανείς άλλος όταν διέλυσε φορολογικά επιχειρήσεις και μικρομεσαίους επιτηδευματίες. Όταν με την οικονομική του πολιτική μηδένισε την ανάπτυξη στην Ελλάδα και κυριολεκτικά απέκλεισε τη χώρα από ξένους επενδυτές. Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την ενδιέφερε μόνο να δημιουργήσει ένα προσωρινό απόθεμα, μέσω σκληρής φορολογίας, με μοναδικό στόχο μία επιδοματική πολιτική η οποία θα μπορούσε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε. 

Η κυβέρνηση αυτή απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι αμετανόητη, διότι από τη βαριά ήττα των ευρωεκλογών και μετά, πορεύεται με τον ίδιο πολιτικό λόγο που πορεύθηκε όλη την τετραετία. Δεν πιστεύουν ότι έκαναν λάθη, για αυτό και δεν ζήτησαν συγνώμη, αντιθέτως υπερασπίστηκαν την πολιτική τους και εφάρμοσαν το πρόγραμμα που είχαν στο μυαλό τους, το πρόγραμμα το οποίο θα τους διευκόλυνε για να παραμείνουν περισσότερο στην εξουσία, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν μία δυναμική που τους έδιναν οι Έλληνες πολίτες, στοχεύοντας στις χαμηλές τάξεις και στους νέους. Στο τέλος, όμως, αποδείχθηκε ότι ακόμη και αυτές οι ομάδες ανθρώπων που θεωρητικά ευνοήθηκαν, τους τιμώρησαν παραδειγματικά.

Εν κατακλείδι, με ποιο τρόπο θα δημιουργηθούν οι θέσεις εργασίας εάν δεν υπάρξουν ευημερούσες επιχειρήσεις; Με τον μάγο Αλέξη … Αλλά επειδή μαγικά δεν γίνονται, και οι πολίτες χρειάζονται πρωθυπουργό, και όχι μάγο, η κυβέρνηση θα τιμωρηθεί ακόμα πιο παραδειγματικά στις επερχόμενες εκλογές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS