Η ΝΔ οι πρώην και ο πλουραλισμός

Η ΝΔ οι πρώην και ο πλουραλισμός

Αν κάνει κανείς μία αναδρομή στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, μετά βεβαίως από την αποχώρηση από την αρχηγία του ιδρυτού της  θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν  πλείστα όσα παραδείγματα διαφορετικών τοποθετήσεων από κορυφαία στελέχη σε σχέση με την πολιτική που τηρούσε η εκάστοτε ηγεσία του κόμματος, χωρίς ουσιαστικώς να πληγεί η ηγεσία ή να οδηγηθεί τοι κόμμα σε αλλαγές στην κορυφή. Άλλοι είναι που  μιλούν για πλουραλισμό και πολυφωνία αλλά η ΝΔ  είχε κάνει αυτό πράξη επί δεκαετίες.

Η πολυφωνία αυτή και μάλιστα από δύο πρώην αρχηγούς του κόμματος και πρωθυπουργούς, διαπιστώθηκε και την Δευτέρα σε πολιτικοδημοσιογραφική εκδήλωση. Εφ’ ‘οσον δε υπήρχαν –και ήταν γνωστό αυτό- διαφορετικές απόψεις επί μειζόνων ιδεολογικών, κοινωνικών και εθνικών θεμάτων δεν θα ήταν δυνατόν οι φωνές αυτές, δύο κορυφαίων, να φιμωθούν. Δεν είναι αυτή η πρακτική στο DNA της παράταξης.  Ειδικώς μάλιστα τώρα που η απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σκηνικό, επιτρέπει και διευκολύνει την διατύπωση και διαφορετικών προσεγγίσεων στα μείζονα θέματα της επικαιρότητας.

Με αφορμή λοιπόν τις θέσεις πάνω σε μείζονα προβλήματα που διατύπωσαν  οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, το συμπέρασμα είναι ότι οι παρεμβάσεις τους ελαύνονται τόσο από την πρόθεσή τους να συμβάλλουν στην διατήρηση της κυριαρχίας του κόμματος του οποίου ηγήθησαν αλλά και από αισθήματα πατριωτισμού, με παραινετική διάθεση καθώς δεν αμφισβητούν ανάλογες προθέσεις του διαδόχου τους.  Θεωρούν με άλλα λόγια ότι οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να διατυπώνονται καθώς μπορεί να είναι χρήσιμη και μία άλλη οπτική.

Άλλωστε ενώ στην ΝΔ θεωρείται εποικοδομητική κάθε καλοπροαίρετη κριτική στα άλλα κόμματα έχει αποδειχθεί ότι ανάλογες καταστάσεις οδηγούν κατ΄ αρχάς σε εσωστρέφειες και κλυδωνισμούς στην κορυφή των κομμάτων. Το διαπιστώνουμε στα δύο κόμματα της  αντιπολίτευσης που έχουν περιπέσει στην δίνη που έχει δημιουργήσει αφ΄ενός η αρχηγική τους αδυναμία αφ’ ετέρου η απόρριψη τους από την κοινωνία.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ