Η αριστερή απαξίωση μίας ιστορικής απόφασης

Η αριστερή απαξίωση μίας ιστορικής απόφασης

Στις 7 Οκτωβρίου η ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, «ενδεδυμένη με το μανδύα πολιτικού κόμματος», σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα της υπόθεσης, καταδικάζοντας όλους όσους είχαν σχέση με τη διεύθυνση της και τη συμμετοχή, ανεξάρτητα εάν ήταν πολιτικά πρόσωπα ή όχι.  

Δικαιωμένη η οικογένεια Φύσσα και μαζί όλη η ελληνική κοινωνία. Η απόφαση αυτή ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο λόγω του ότι ήταν η πρώτη καταδίκη Ναζί μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης.

Αυτήν την ιστορική απόφαση απαξίωσε μία ημέρα μετά και συνεχίζει μέχρι και σήμερα μέρος του πολιτικού συστήματος. Με ένα ανιστόρητο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα ΑΥΓΗ εμφανίζει το σημερινό πρωθυπουργό αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ως τους ανθρώπους που συμπορεύθηκαν με τη Χρυσή Αυγή και «ξέπλυναν» τις αμαρτίες της. Διαβάζοντας κάποιος το δημοσιεύμα αυτό εύλογα θα αναρωτηθεί πως μπορεί να κατηγορούνται τα συγκεκριμένα πρόσωπα, όταν επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε η διαδικασία για τη λήψη της ιστορικής αυτής απόφασης του δικαστηρίου και επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι όταν ξεκίνησε η κυβέρνηση Σαμαρά τη δικαστική διαδικασία για τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και την παραδειγματική τιμωρία των στελεχών της, από την αντιπολίτευση ακούστηκαν φωνές ότι ο διωγμός είναι αποκλειστικά πολιτικός με στόχο μόνο την εξόντωση της Χρυσής Αυγής αποσκοπώντας στους ψηφοφόρους της. 

Στην πραγματικότητα το μόνο κόμμα που βοηθήθηκε αλλά και κάλυψε τη Χρυσή Αυγή ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την πρώτη τετραετία διακυβέρνησης, το κόμμα της Κουμουνδούρου, χρησιμοποίησε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για να περάσει νομοσχέδια, και όταν μάλιστα κατηγορήθηκε από την τότε αντιπολίτευση έλαβε από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, τότε απλό βουλευτή, Νίκο Βούτση, την απάντηση ότι: «δεν έχουν μυρωδιά οι ψήφοι, όλες οι ψήφοι είναι ίδιες». Επίσης, η τότε κυβέρνηση Τσίπρα, καθυστερούσε με προσεκτικό τρόπο τις διαδικασίες αναβάλλοντας συστηματικά συνεδριάσεις της Βουλής με θέμα τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε όλα αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να λησμονήσει ήρθαν οι καταγγελίες Κοντονή, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εις γνώση της είχε προβεί σε δύο σημαντικά λάθη ως προς τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Το πρώτο ήταν η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα,  τη στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι πολεμούσε την διαφθορά. Το δεύτερο, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, ήταν οι παρελκόμενες ποινές και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των μελών της Χρυσής Αυγής, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, όπως συνέβη στο Εφετείο, που αποφάσισε ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Η αντίδραση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα ήταν για μία ακόμη φορά κάτω των προσδοκιών που αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με μία «αλά Novartis» συμπεριφόρα, προσπαθεί με πρωτοσέλιδο της δικής του εφημερίδας, Αυγής, να κατηγορήσει τον νυν και τέως πρωθυπουργό της Νέας Δημοκρατίας.Το κόμμα της αντιπολίτευσης πολιτεύεται με τρόπο επικίνδυνο για τον τόπο, με μόνο όπλο τη συκοφαντία και τα ψέματα με τα οποία πορεύθηκε από τη στιγμή που ανήλθε στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης, ευθιξίας, λαμβάνοντας αποφάσεις με μόνο στόχο την παραμονή του στην εξουσία. Η εξουσία όμως παρήλθε και μαζί της άρχισαν τα όργανα της εσωστρέφειας και η εμφανής ανικανότητα διακυβέρνησης του κόμματος της πρώην «πρώτης φοράς αριστερής» κυβέρνησης.

Εκτός όμως των πολιτικών κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, εντύπωση προκαλεί για μία ακόμη φορά, μέρος της ελληνικής κοινωνίας, όπου με τον τρόπο της επιχείρησε να επηρεάσει τη δικαστική απόφαση. Σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος, καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, αναφέρει: «η καταδίκη οποιουδήποτε κατηγορουμένου είναι μια δραματική στιγμή που επιβάλλει σεβασμό στο πρόσωπό του. Οι θορυβώδεις πανηγυρισμοί με κροτίδες, πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα δεν υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της δικαιοδοτικής λειτουργίας ούτε κολακεύουν τη Δημοκρατία μας».

Την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου της 7ης Οκτωβρίου θα την θυμόμαστε για πάντα μαζί με την ανακούφιση και τη δικαίωση των γονιών του άτυχου Παύλου Φύσσα. Θα αναμέναμε όμως με την ίδια ζέση να αντιμετώπιζαν όλοι όσοι βρίσκονταν έξω από το Εφετείο και το έγκλημα της τράπεζας Marfin και μαζί με αυτό και όλα τα εγκλήματα που έγιναν στον κόσμο από ακραίες πολιτικές οργανώσεις και πρώην κυβερνήσεις, διότι η ιστορία μας θυμίζει ότι οι μαζικές εκτελέσεις δεν ξεκίνησαν το 1940 αλλά πολύ νωρίτερα. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS