Titan: Η σύζυγος ενός από τους αγνοούμενους στο υποβρύχιο είναι εγγονή ζευγαριού που πνίγηκε στον Τιτανικό - Η συγκινητική ιστορία τους έγινε ταινία

Titan: Η σύζυγος ενός από τους αγνοούμενους στο υποβρύχιο είναι εγγονή ζευγαριού που πνίγηκε στον Τιτανικό - Η συγκινητική ιστορία τους έγινε ταινία

Μπορεί να μοιάζει με ταινία όμως είναι πραγματικότητα.

Απόγονος δύο πλούσιων επιβατών Α΄ Θέσης του Τιτανικού, που πνίγηκαν όταν το υπερωκεάνιο βυθίστηκε το 1912, είναι η σύζυγος του Στόκτον Ρας, του διευθύνοντος συμβούλου της OceanGate και χειριστή του υποβρυχίου Titan, που χάθηκε την Κυριακή στο Βόρειο Ατλαντικό.

Η Γουέντι Ρας είναι σύμφωνα με αρχεία που φέρνουν στο φως οι New York Times τρισέγγονη του Ισιντόρ Στράους, συνιδρυτή των πολυκαταστημάτων Macy’s στις ΗΠΑ και της Άιντα Στράους, που ήταν από τους πλουσιότερους επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε παρασέρνοντας πάνω από 1.500 ψυχές στον υγρό του τάφο.

Επιζώντες του ναυαγίου του Τιτανικού ανέφεραν ότι η Άιντα Στρους είχε αρνηθεί μια θέση σε σωσίβια λέμβο την ώρα που το πλήρωμα προσπαθούσε να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερα γυναικόπαιδα, προτιμώντας να παραμείνει στο πλοίο με τον άνδρα της, με τον οποίο είχε συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες συμβίωσης, σύμφωνα με τους ΝΥΤimes.

Οι δυο τους εθεάθησαν να κρατούνται από το χέρι στο κατάστρωμα του Τιτανικού, την ώρα που βυθιζόταν στα παγωμένα νερά.

Μάλιστα, την τραγική τους ιστορία απαθανάτισε και ο Τζέιμς Κάμερον στην ταινία «Τιτανικός» του 1997,  που δείχνει σε μια σκηνή ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να παραμένουν αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι την ώρα που το πλοίο πλημμυρίζει.

Η Γουέντι Ρας είναι απόγονος της Μίνι Στράους, μιας από τις κόρες που απέκτησε το ζευγάρι. Η Μίνι Στράους παντρεύτηκε τον δρ Ρίτσαρντ Βέιλ το 1905 και ο γιος τους του, Ρίτσαρντ Βέιλ τζούνιορ διετέλεσε πρόεδρος των πολυκαταστημάτων Macy’s στη Νέα Υόρκη. Ο γιος του, ο δρ Ρίτσαρντ Βέιλ Γ΄είναι ο πατέρας της Γουέντι Ρας, όπως είπε στην εφημερίδα η Τζόαν Άντλερ, εκτελεστική διευθύντρια της Straus Historical Society.

Η σορός του Ίζιντόρ βρέθηκε στη θάλασσα εβδομάδες μετά το ναυάγιο του Τιτανικού, αλλά όχι εκείνη της συζύγου του.

Η Γουέντι και ο Στόκτον Ρας παντρεύτηκαν το 1986, σύμφωνα με αναγγελία γάμου της εποχής εκείνης στους NYTimes. Στο λογαριασμό της στο LinkedIn αναφέρεται ως διευθύντρια επικοινωνιών της OceanGate, καθώς και ότι μετείχε την τελευταία τριετία σε τρία ταξίδια στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Ο άνδρας της, ο 61χρονος Στόκτον Ρας, χάθηκε την Κυριακή μαζί με άλλους τέσσερις επιβαίνοντες στο υποβρύχιο Titan κατά την κατάδυσή του στον πυθμένα του Ατλαντικού ανοικτά των ακτών της Νέας Γης του Καναδά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ