Η Richard Mille κατασκεύασε το λεπτότερο ρολόι στον κόσμο για την Ferrari

Η Richard Mille κατασκεύασε το λεπτότερο ρολόι στον κόσμο για την Ferrari

Αυτό είναι το RM UP-01 Ferrari. Ένα ρολόι από άλλο πλανήτη. Πάχος: 1,75 χιλιοστά. Βάρος: 30 γραμμάρια μαζί με το λουράκι. Απαιτήθηκαν 6.000 εργατοώρες για την κατασκευή του και κυκλοφορεί σε 150 συλλεκτικά αντίτυπα.

Αυτές είναι οι βασικές πληροφορίες. Τα αποκαλυπτήριά του έγιναν την Τρίτη 5 Ιουλίου και έκτοτε είναι και επισήμως το λεπτότερο μηχανικό ρολόι στον κόσμο. Για την ακρίβεια είναι κατά 0,05 χιλιοστά λεπτότερο από το Bulgari Octo Finissimo Ultra που μας είχε εντυπωσιάσει πριν από λίγους μήνες (δείτε τη σχετική συνέντευξη του σχεδιαστή της Bulgari εδώ).

Richard Mille RM UP 01 Ferrari front 

Το RM UP-01 Ferrari είναι το πρώτο ρολόι που γεννιέται από τη συνεργασία της ωρολογοποιίας Richard Mille με την Ferrari, μία συνεργασία που ανακοινώθηκε πέρυσι και αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια. Ο οίκος Richard Mille μας έχει συνηθίσει σε στιβαρά σπορ ρολόγια, όπως τα μοντέλα που έχει δημιουργήσει για τον Rafael Nadal, αλλά στην προκειμένη περίπτωση κάνει αλλάζει πορεία δοκιμάζοντας κάτι εντελώς νέο και πρωτοποριακό.

 

Richard Mille RM UP 01 Ferrari anatomy 
H κάσα του σχήματος μαξιλαριού (cushion) έχει διαστάσεις 59×39 χιλιοστά και έχει σχεδιαστεί ώστε να θυμίζει ταμπλό σπορ αυτοκινήτου. Η όλη εμφάνιση του ρολογιού είναι αντισυμβατική. Το καντράν είναι ο μικρός μαύρος κύκλος στο κέντρο ενώ στα αριστερά του βρίσκονται ενσωματωμένες οι δύο κορώνες του ρολογιού: η πρώτη είναι επιλογέας λειτουργίας και η δεύτερη κουρδίζει το ρολόι. Στα δεξιά εμφανίζεται το μπαλανσιέ και κάτω το περίφημο αλογάκι της Ferrari.

 Richard Mille RM UP 01 Ferrari back and frontl

Σε αντίθεση με προηγούμενα ρολόγια που κρατούσαν το ρεκόρ του λεπτότερου ρολογιού στον κόσμο (Bulgari Octo Finissimo και Piaget Altiplano Ultimate Concept), στα οποία κάσα και μηχανισμός ήταν ένα και το αυτό, για εξοικονόμηση χώρου και πάχους, το εντυπωσιακό με το RM UP-01 Ferrari είναι ότι κάσα και μηχανισμός είναι ανεξάρτητα κομμάτια.

 

Richard Mille RM UP 01 Ferrari case 
Ο Calibre RMUP-01 είναι κουρδιστός και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το εργοστάσιο Audemars Piguet Le Locle (πρώην Renaud & Papi).

Διαθέτει ένα υπέρλεπτο σύστημα διαφυγής, έχει πάχος μόλις 1,18 χιλιοστά, ζυγίζει 2,82 γραμμάρια αλλά μπορεί να αντέξει επιταχύνσεις έως 5.000 G! Ξαναχρειάζεται κούρδισμα ύστερα από 45 ώρες.

 

Richard Mille RM UP 01 movement 

Φυσικά δεν είναι ένα ρολόι που θα βγει ευρέως στην παραγωγή. Παρόλα αυτά κυκλοφορεί σε 150 συλλεκτικά αντίτυπα. Όσο για την τιμή του; Είναι αντίστοιχη του ρεκόρ: 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Πάντως η Bulgari διά στόματος του αρχισχεδιαστή της, Fabrizio Buonamassa-Stigliani, δήλωσε ότι το Octo Finissimo Ultra είναι το τελευταίο της ρεκόρ. Τώρα όμως που αυτό καταρρίφθηκε από την Richard Mille; Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Richard Mille RM UP 01 Ferrari hands on Carlos Sainz

To νέο RM UP-01 Ferrari στον καρπό του κορυφαίου οδηγού της Ferrari στο πρωτάθλημα της Formula 1, Carlos Sainz.

Δείτε το ρολόι στο video που ακολουθεί…

 



googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS