«Ο νονός»: Πωλείται το κάστρο όπου γυρίστηκε η τρίτη ταινία έναντι 6 εκατ. ευρώ

«Ο νονός»: Πωλείται το κάστρο όπου γυρίστηκε η τρίτη ταινία έναντι 6 εκατ. ευρώ

Η οσκαρική τριλογία «Ο νονός» σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα εμβληματικά και αναγνωρισμένα έργα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Τώρα, οι θαυμαστές των ταινιών και όχι μόνο, μπορούν να γίνουν ιδιοκτήτες του κάστρου όπου έχουν γυριστεί σκηνές του τελευταίου φιλμ της τριλογίας καθώς αυτό πωλείται έναντι του ποσού των 6 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Screen Rant. Η επιβλητική ιδιοκτησία, γνωστή και ως κάστρο της οικογένειας Πενίσι της Φλοριστέλα, διαθέτει 22 υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια, μια κάβα, μια βιβλιοθήκη, ένα καλλιτεχνικό στούντιο, ένα ιδιωτικό παρεκκλήσι στολισμένο με τοιχογραφίες του Τζουζέπε Σκιούτι και πάρκο έκτασης οκτώ στρεμμάτων.

Η νεογοτθική βίλα τριών ορόφων και δύο πύργων, έχει μακρά ιστορία. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα όταν ο Μπάρον Πενίσι ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Τζουζέπε Ματρίκολο με έδρα το Παλέρμο, να χτίσει μια βίλα για την μεγάλη συλλογή του από έργα τέχνης και νομίσματα στην πόλη Ατσιρεάλε.

Η εντυπωσιακή στοά του κτιρίου ανοίγει σε μια μαρμάρινη σκάλα με ψηλά ταβάνια και πέτρινες κολώνες σε σχήμα τόξου, ενώ οι αψίδες και οι προμαχώνες προσθέτουν μια παράξενη ατμόσφαιρα στην ιδιοκτησία. Γεωμετρικά μοτίβα στις αποχρώσεις του χρυσού και μπλε ευθυγραμμίζουν τις οροφές και οι πίνακες του Πολ Πενίσι στολίζουν τους εσωτερικούς χώρους.

«Πρόκειται για μια ιδιοκτησία με “δυναμικό χαρακτήρα” και τεράστιες δυνατότητες όσον αφορά την ιστορία, την τοποθεσία, την αρχιτεκτονική και τους χώρους του», γράφει σε email η Ντιλέτα Τζιοργκόλο, επικεφαλής του μεσιτικού γραφείου Residential Italy. «Μόλις αποκατασταθεί, μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές ανάγκες και σύγχρονα γούστα χωρίς να αλλάξει η πρωτότυπη δομή». Μάλιστα εκτός από το «The Godfather: Part III», το κάστρο χρησιμοποιήθηκε και για τα γυρίσματα άλλων ταινιών συμπεριλαμβανομένης της «The Splendid November» από το 1969.

Η βίλα των 140 ετών σώθηκε από θαύμα στον καταστροφικό σεισμό του 1908 που ταρακούνησε τη νότια Ιταλία και κατέστρεψε την πόλη Μεσίνα της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο βρετανικός στρατός βομβάρδισε την μικρή παραθαλάσσια πόλη Ατσιρεάλε, αλλά και πάλι, η ιδιοκτησία δεν υπέστη ζημιές. Η γραφική πόλη είναι το σπίτι πολλών εμβληματικών τοποσήμων, συμπεριλαμβανομένης της παλαιότερης Ακαδημίας Τέχνης στη Σικελία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Το φιλμ «The Godfather: Part III» κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 1990 και απέσπασε συνολικά 7 υποψηφιότητες Όσκαρ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ