Πώς μια πλαστογράφηση υπογραφής βοήθησε την Ιμάν να γίνει διάσημο μοντέλο [εικόνες]

Πώς μια πλαστογράφηση υπογραφής βοήθησε την Ιμάν να γίνει διάσημο μοντέλο [εικόνες]

Το διάσημο μοντέλο Ιμάν αποκάλυψε ότι πλαστογράφησε την υπογραφή των γονιών της στο διαβατήριό της όταν ήταν έφηβη, προκειμένου να μπορέσει να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει την καριέρα της στο μόντελινγκ.

Το 65χρονο supermodel, εξήγησε στο Harper’s Bazaar, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πως το έκανε επειδή δεν πίστευε ότι «είχε την ευκαιρία» να πετύχει.

«Πλαστογράφησα την υπογραφή των γονιών μου για να ταξιδέψω στις ΗΠΑ»

Εξηγώντας το πώς οι γονείς της δεν γνώριζαν ότι θα πήγαινε στις ΗΠΑ, και είπε ψέματα πως ήταν 18 ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει από την Κένυα, η Ιμάν είπε: «Η μητέρα μου δεν είχε ιδέα ότι θα έφευγα. Για να πάρω διαβατήριο και να φύγω από τη χώρα, έπρεπε να έχω την υπογραφή και των δύο γονιών μου, αλλά τις πλαστογράφησα και είπα ότι ήμουν 18. Δεν πίστευα ότι θα είχα την ευκαιρία να γίνω μοντέλο, οπότε σκέφτηκα ότι θα πήγαινα στις ΗΠΑ και μετά θα επέστρεφα σε μερικούς μήνες προτού οι γονείς μου καταλάβουν ότι είχα φύγει. Ήρθα στις ΗΠΑ και το πρώτο πράγμα που γράφτηκε για μένα ήταν μία εβδομάδα αργότερα στο Newsweek, το μόνο περιοδικό που διαβάζει ο πατέρας μου και πάγωσαν, φυσικά, επειδή τους είπα ψέματα και έφυγα μόνη μου από την χώρα».

Φυσικά, η Ιμάν πέτυχε, έγινε διάσημο μοντέλο και μούσα για σχεδιαστές μόδας όπως οι Gianni Versace, Halston, Calvin Klein και Yves Saint Laurent. Μιλώντας για την παραγωγική της καριέρα, η Ιμάν είπε: «Ήμουν μια πρόσφυγας από την Κένυα. Όταν προέκυψε η ευκαιρία να γίνω μοντέλο, σκέφτηκα να το προσπαθήσω. Ήταν μια ευκαιρία για να φροντίσω τους αδερφούς και τις αδερφές μου γιατί όλοι ήμασταν μαθητές ότι γίναμε πρόσφυγες. Μέσω του μόντελινγκ, μπόρεσα να πληρώσω την εκπαίδευση των αδερφών μου».

Ωστόσο, η Ιμάν ισχυρίζεται ότι θεωρείται πως έχει μια «μέτρια εμφάνιση» στη Σομαλία, όπως είπε. «Λένε ακόμα στη Σομαλία πως εάν η Ιμάν έγινε μοντέλο, κάθε κορίτσι της Σομαλίας έχει την ευκαιρία. Ήμουν ένα μέσο κορίτσι, αλλά τα πήγα καλά, δεν μπορώ να παραπονεθώ».

Ο ρατσισμός που βίωσε ως μοντέλο
Μιλώντας για τον ρατσισμό που βίωσε ως νεαρό μοντέλο, η Ιμάν είπε ότι εξασφάλισε πως θα λάμβανε την ίδια αμοιβή με τους λευκούς συναδέρφους της. «Μπήκα σε αυτό τον κλάδο, χωρίς να γνωρίζω την απόκλιση μεταξύ του πόσα έπαιρναν τα μαύρα μοντέλα σε σχέση με τα λευκά. Για μένα δεν υπήρχε ο όρος μαύρο μοντέλο, ήθελα αυτά που άξιζα».

Το διάσημο μοντέλο είπε ότι αποφάσισε να λανσάρει την δική της σειρά προϊόντων μακιγιάζ, Iman Cosmetics, όταν μια μακιγιέρ τη ρώτησε εάν είχε τα δικά της καλλυντικά.

«Ο σπόρος φυτεύτηκε στο κεφάλι μου στην πρώτη μου δουλειά στη Νέα Υόρκη» είπε η Ιμάν. «Δούλευα για την αμερικανική Vogue και στην φωτογράφηση υπήρχε ένας μακιγιέρ και ένα λευκό μοντέλο. Όταν ήρθε η σειρά μου να με βάψει, ο μακιγιέρ ρώτησε: ‘Φέρατε το δικό σας μέικ απ;’ Με προβλημάτισε η ερώτηση γιατί δεν έκανε την ίδια και στο λευκό μοντέλο. Είπα όχι. Και στην συνέχεια, προσπάθησε να αναμίξει διάφορα μεικ απ για να ταιριάζουν στο πρόσωπό μου. Όταν κοίταξα στον καθρέφτη, δεν ήμουν πλέον καφέ, αλλά γκρι».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ