Σε αυτό το φουτουριστικό καφέ σε σερβίρουν ρομπότ -Ο συγκινητικός λόγος που δημιουργήθηκε [βίντεο]

Σε αυτό το φουτουριστικό καφέ σε σερβίρουν ρομπότ -Ο συγκινητικός λόγος που δημιουργήθηκε [βίντεο]

Η Ιαπωνία είναι ίσως η πιο προηγμένη τεχνολογικά χώρα στον κόσμο και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι στο Τόκιο ζουν πραγματικά στο μέλλον.

Απόδειξη αποτελεί ένα φουτουριστικό καφέ με το όνομα «Dawn Avatar Robot Café» και έχει μια ιδιαιτερότητα: Αντί για ανθρώπους, έχει σερβιτόρους ρομπότ!

Η travel content creator Maz Green βρέθηκε πριν λίγο καιρό στο απίθανο καφέ και αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της στο Instagram της με το όνομα «Where To Find Me».

Όπως αναφέρει η ίδια στο βίντεο της, τα ρομπότ του καταστήματος έρχονται και σε σερβίρουν τον καφέ, το τσάι ή τον χυμό σου καθώς και το φαγητό σου, σε χαιρετούν φιλικά ενώ μιλούν και αγγλικά. Φορούν, μάλιστα, ένα φουλάρι στον λαιμό ενώ τα μάτια τους φωσφορίζουν.

Μάλιστα, τα ρομπότ ελέγχονται απομακρυσμένα από άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν μπορούν να έρθουν και εργαστούν στον φυσικό χώρο του καφέ. Με αυτόν τον υπέροχο τρόπο, εργάζονται από απόσταση και αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Η Maz, η οποία είναι κατά το ήμισυ από την Ιαπωνία, αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο, είπε ότι υπάρχουν 70 μέλη του προσωπικού που εργάζονται ως χειριστές των ρομπότ.

Μέσα στο κατάστημα, είδε «περίπου 10 σερβιτόρους ρομπότ avatar, ένα ρομπότ barista, ένα ρομπότ πίσω από το μπαρ και μερικά ακόμη μικροσκοπικά ρομπότ διάσπαρτα γύρω από το καφέ». Επιπλέον, υπήρχαν άνθρωποι που βοηθούσαν σε τυχόν προβλήματα αλλά και τους πελάτες να κάνουν τις παραγγελίες τους ενώ έφτιαχναν ποτά και γεύματα.

Τα ρομπότ, ωστόσο, είναι αυτά εξυπηρετούν τους πάντες και οι πελάτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν μαζί τους. «Τα ρομπότ μπορούν να μιλήσουν. Κάθε avatar διαθέτει κάμερα στο μέτωπο του ρομπότ, μικρόφωνο και ηχείο, έτσι ώστε οι χειριστές να μπορούν να επικοινωνούν με τους πελάτες σαν να στέκονται ακριβώς μπροστά τους», αναφέρει η ίδια.

«Τα ρομπότ μπορούν να κάνουν απλές κινήσεις, όπως να γνέφουν ή να σηκώνουν το χέρι τους, όλα μέσω της τεχνολογίας παρακολούθησης ματιών. «Τα περισσότερα ρομπότ έχουν iPad δίπλα τους, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε φωτογραφία του ατόμου που χειρίζεται το ρομπότ και από πού στον κόσμο συνδέεται», τόνισε.

Αποκάλυψε ακόμη ότι καθώς μπαίνεις στο καφέ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Nihonbashi Honcho του Τόκιο, κάνεις την παραγγελία σου και πληρώνεις σε ένα iPad πριν σας βάλουν σε τραπέζι. Μάλιστα, δεν δέχονται φιλοδώρημα καθώς δεν είναι κάτι που συνηθίζεται στην Ιαπωνία.

«Ήταν πιο ακριβό από ένα μέσο καφέ, αλλά αξίζει τον κόπο να γνωρίζετε ότι υποστηρίζετε μια σπουδαία πρωτοβουλία που παρέχει ευκαιρίες σε άτομα με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα απομόνωσης», κατέληξε η travel blogger.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ