Χαμός στη Eurovision 2024: Η Γαλλία διέκοψε την τελική πρόβα της και έστειλε μήνυμα για τη Γάζα και την EBU

Χαμός στη Eurovision 2024: Η Γαλλία διέκοψε την τελική πρόβα της και έστειλε μήνυμα για τη Γάζα και την EBU

Θύελλα αντιδράσεων έχει δημιουργηθεί ύστερα από τον αποκλεισμό της Ολλανδίας και του Joost Klein από τον τελικό της Eurovision 2024, με ένα νέο περιστατικό να σημειώνεται στη σκηνή του Μάλμο Αρένα, όπου η Γαλλία διέκοψε την τελική της πρόβα για να στείλει μήνυμα για τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή.

Ο Γάλλος εκπρόσωπος, Slimane, διέκοψε την πρόβα του και δήλωσε από το μικρόφωνο πως «Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρεύτηκα να γίνω τραγουδιστής και να τραγουδήσω για την ειρήνη εδώ. Κάθε καλλιτέχνης εδώ θέλει να τραγουδήσει για την αγάπη και την ειρήνη. Πρέπει να ενωθούμε μέσω της μουσικής, ναι, αλλά με αγάπη και ειρήνη».

Αντιδράσεις και από τη Νορβηγία

Στο πλευρό της ολλανδικής αποστολής στέκεται η Νορβηγίδα τραγουδίστρια Alessandra που είχε εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision 2023 του Λίβερπουλ, η οποία θα έδινε τη βαθμολογία του Όσλο στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού.

Μετά την απομάκρυνση της Ολλανδίας και τις αντιδράσεις με τη συμμετοχή του Ισραήλ η Allesandra ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει εκείνη τη βαθμολογία.

Το νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK ανακοίνωσε ότι η τραγουδίστρια δεν θα μοιράσει τους πόντους λόγω της «φλεγμονώδη κατάστασης» στον διαγωνισμό.

Δείτε την ανάρτηση της Alessandra

Η Ιρλανδία χάνει την τελική πρόβα

Σε story που ανέβασε το Bambie Thug αναφορικά με την πρόβα είπε: «Αγαπητό Coven, υπήρχε μια κατάσταση ενώ περιμέναμε να πάμε στη σκηνή για την πρόβα παρέλασης σημαίας, την οποία ένιωσα ότι χρειαζόταν επείγουσα προσοχή από την EBU. Η EBU έχει πάρει αυτό το θέμα στα σοβαρά και έχουμε κάνει μια συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Αυτό σημαίνει ότι έχασα την πρόβα του κουστουμιού μου – λυπάμαι πραγματικά για τους θαυμαστές που ήρθαν να με δουν. Ελπίζω αλήθεια να σας δω στην σκηνή απόψε».

ireland eurovision insta

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το αν τελικά θα εμφανιστεί στην σκηνή του Μάλμε η συμμετοχή της Ιρλανδίας, η οποία υπενθυμίζεται ότι κατάφερε, να προκριθεί στον μεγάλο τελικό έπειτα από 6 χρόνια, που έμεινα εκτός από τους Ημιτελικούς.

Η πρώτη αντίδραση της Ολλανδίας μετά τον αποκλεισμό του Joost Klein

Σοκρισμένη η Ολλανδία μετά από τον αποκλεισμό της από τον διαγωνισμό της Eurovision.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολλανδός καλλιτέχνης, Joost Klein αποβλήθηκε από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision σήμερα Σάββατο 11 Μαϊου, κατόπιν καταγγελίας, που έγινε από γυναίκα μέλος συνεργείου παραγωγής, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει τη διοργάνωση.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας αναφέρει: «Σοκαριστήκαμε από την απόφαση. Λυπούμαστε βαθύτατα και θα επανέλθουμε για το ζήτημα».

Η ανακοίνωση της EBU

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η EBU, αναφέρει ότι η Ολλανδία δεν θα διαγωνιστεί στον μεγάλο τελικό το βράδυ του Σαββάτου (11.05.24), γνωστοποιώντας ότι έγινε καταγγελία, αλλά δίχως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από αυτή.

Όπως αναφέρει σε αυτή: «Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία έχει πάρει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό. Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας. Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού. Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια που θα συμμετέχουν».

Η καταγγελία

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή (10.05.24), όταν κατά τη διάρκεια της τελικής πρόβας για τον μεγάλο τελικό της Eurovision, έγινε γνωστό πως ο Joost Klein δε θα εμφανιστεί στη σουηδική σκηνή, έπειτα από ένα επεισόδιο, που δημιουργήθηκε.

Δημοσίευμα της Daily Mail υποστήριζε ότι ο ίδιος προσπάθησε να μαγνητοσκοπήσει κρυφά την ισραηλινή συμμετοχή, ένας φωτογράφος προσπάθησε να τον απομακρύνει και ο Κlein του επιτέθηκε.

Στη συνέχεια, το ολλανδικό μέσο ''Nos'' ανάφερε πως έχει γίνει επίσημη καταγγελία στη σουηδική αστυνομία, καθώς μια γυναίκα υπάλληλος κατήγγειλε ότι απειλήθηκε από τον Klein. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ η καταγγελία υποβλήθηκε την Παρασκευή. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τόσο ο Κlein, όσο και η γυναίκα, που έκανε την καταγγελία, ανακρίθηκαν χθες.

Καμία δήλωση

Ο Joost Klein μέχρι στιγμής, δεν είχε κάνει καμία δήλωση επί του θέματος.

Ωστόσο, κυκλοφορεί βίντεο με την πρώτη του αντίδραση μετά την απόφαση για τον αποκλεισμό του. Σε αυτό ακούγονται δημοσιογράφοι να τον ρωτούν «Πώς αισθάνεσαι; Τι έχεις κάνει, σύμφωνα με την EBU;», με τον Klein να στέκεται έξω από το ασανσέρ, αμίλητος. Στη συνέχεια, οι δημοσιογράφοι τον ρωτούν ξανά, και ο Klein μπαίνοντας στο ασανσέρ, είπε μόνο: «Να έχετε μια όμορφη ημέρα».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ