Δανία: Αποκλείστηκαν λόγω χιονοθύελλας και πέρασαν το βράδυ σε ένα IKEA -Επέλεξαν κρεβάτια για να κοιμηθούν [βίντεο]

Δανία: Αποκλείστηκαν λόγω χιονοθύελλας και πέρασαν το βράδυ σε ένα IKEA -Επέλεξαν κρεβάτια για να κοιμηθούν [βίντεο]

Τριάντα εκατοστά χιονιού το βράδυ της Τετάρτης στη βόρεια Δανία ήταν αρκετά για να προκαλέσουν πανικό. Αλλά όσοι βρίσκονταν στο κατάστημα της ΙΚΕΑ στην πόλη Άαλμποργκ, έζησαν μια μοναδική εμπειρία. Συγκεκριμένα, 6 πελάτες και 24 υπάλληλοι του καταστήματος αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν εντός του σουηδικού καταστήματος επίπλων.

Μάλιστα, όπως δήλωσε η Μισέλ Μπάρετ, μία από τους υπαλλήλους στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό DR, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο ένα ασυνήθιστο σενάριο. «Απλώς βρήκαμε πολύ αστεία την κατάσταση, γιατί μάλλον δεν θα την ξαναζήσουμε» είπε.

Η κακοκαιρία της Τετάρτης ήταν η πιο έντονη χιονόπτωση που έχει δει η Δανία από το 2018, σύμφωνα με το DR. Την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου, η σκανδιναβική χώρα χτυπήθηκε με το 20% της χιονόπτωσης που καταγράφεται συνήθως στη Δανία κατά τη διάρκεια ολόκληρου του μήνα.

Διάλεξαν όποιο κρεβάτι ήθελαν

Σκεφτείτε λοιπόν να βρίσκεστε εγκλωβισμένος σε ένα κατάστημα με άπειρα έπιπλα για κάθε γούστο και αρκετό φαγητό. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του καταστήματος Πίτερ Έλμοζ στο Ekstra Bladet, μια δανική ταμπλόιντ εφημερίδα πως ενθάρρυνε όλους «να διαλέξουν ακριβώς το κρεβάτι που πάντα ήθελαν να δοκιμάσουν».

Πώς πέρασαν τη βραδιά;

Πώς πέρασαν λοιπόν το βράδυ τους; Είδαν τηλεόραση και απόλαυσαν γεμιστό χοιρινό, ζεστό κακάο και ριζαλαμάντα, ένα δανέζικο ρυζόγαλο που σερβίρεται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το DR.

Την ώρα που όλοι ξάπλωναν στα κρεβάτια που είχαν επιλέξει, ο Έλμοζ είπε ότι έκανε μια βόλτα σε όλους τους ορόφους, τραγουδώντας τους για καληνύχτα. Το πρωί ήπιαν ζεστό καφέ και φρσκοψημένα ρολά κανέλας.

Ο Έρικ Μπανγκσγκάαρντ, ένας από τους αποκλεισμένους πελάτες, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από την εμπειρία που παρείχε το προσωπικό. «Ήταν φανταστικά, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες» είπε στην Ekstra Bladet.

Αυτός και η σύζυγός του Χάνε, πήγαν στο IKEA εκείνο το βράδυ με μερικούς φίλους για να δειπνήσουν με το χριστουγεννιάτικο μενού της καφετέριας, είπε. Αμέσως μετά την άφιξή τους στο κατάστημα, ο 75χρονος διαπίστωσε ότι μπορεί να δυσκολεύονταν να επιστρέψουν σπίτι.

Ωστόσο, παρά τον αποκλεισμό τους, ο Μπανγκσγκάαρντ είπε ότι υπήρχε θετική διάθεση μεταξύ των αποκλεισμένων πελατών και των εργαζομένων. «Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που είχαμε καταφύγιο» πρόσθεσε.

Η Μπάρετ, υπάλληλος στο τμήμα παιχνιδιών, ήταν επίσης ευγνώμων για το ασφαλές, ζεστό καταφύγιο για ύπνο. «Είναι πολύ καλύτερο από το να κοιμάται κανείς στο αυτοκίνητό του» είπε στο DR. «Ήταν ωραία και ζεστά και χαιρόμαστε που μας άφησαν να μείνουμε». 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS