Πόσο πρέπει να κάθεται, να στέκεται, να περπατά κανείς και να κοιμάται σε 24 ώρες

Πόσο πρέπει να κάθεται, να στέκεται, να περπατά κανείς και να κοιμάται σε 24 ώρες

Ήρθε η ώρα να κινηθείτε πολύ περισσότερο απ' ό,τι πιθανώς κάνετε.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι για βέλτιστη υγεία, θα πρέπει να περνάτε τέσσερις ολόκληρες ώρες κάθε μέρα ασχολούμενοι με κάποιο βαθμό σωματικής δραστηριότητας.

Ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Swinburne της Αυστραλίας ανέλυσαν τη συμπεριφορά 2.000 ανθρώπων μέσα σε ένα 24ωρο για να προσδιορίσουν το σωστό μείγμα άσκησης και χαλάρωσης για τη βέλτιστη υγεία.

Η ιδανική κατανομή ήταν περίπου: οκτώ ώρες ύπνου, πέντε ώρες ορθοστασίας, έξι ώρες καθισιού και τέσσερις ώρες μοιρασμένες μεταξύ ελαφριάς και μέτριας σωματικής δραστηριότητας.

Αυτή η κατανομή συνέβαλε στη διατήρηση του ιδανικού γλυκαιμικού ελέγχου και προώθησε την υγεία της καρδιάς.

Η μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να περιλαμβάνει γρήγορο περπάτημα ή ποδηλασία, τζόκινγκ, άλματα και αερόβιο χορό, ενώ η ελαφριά σωματική δραστηριότητα μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε, από το περπάτημα μέχρι το μαγείρεμα και την ολοκλήρωση οικιακών εργασιών μέχρι το δυνατό γέλιο.

Αυτές οι τελευταίες συστάσεις δημοσιεύθηκαν στο ακαδημαϊκό περιοδικό Diabetologia.

Τι συνιστάται για τον ύπνο

Η ομάδα του Swinburne συνιστά στους ανθρώπους να κοιμούνται οκτώ ώρες και 20 λεπτά για να υποστηρίζουν τη συνολική τους υγεία, ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο χαμηλότερος και ο μεγαλύτερος όγκος ύπνου.

Η έρευνα αυτή αντανακλά τις απόψεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα οποία συνιστούν στους λαούς να κοιμούνται τουλάχιστον επτά ώρες τη νύχτα. Ενώ οι κίνδυνοι της στέρησης ύπνου είναι καλά τεκμηριωμένοι, ο ύπνος άνω των εννέα ωρών τη νύχτα έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι ερευνητές σημείωσαν: «Ο μικρότερος χρόνος καθισιού και ο περισσότερος χρόνος που αφιερώνεται στην ορθοστασία, στη σωματική δραστηριότητα και στον ύπνο συνδέονται με την προτιμώμενη καρδιομεταβολική υγεία. Η κατανομή αυτή περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δεικτών υγείας και συγκλίνει στις 24 ώρες που σχετίζονται με τη συνολική βέλτιστη υγεία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ