ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Eγινε viral ο ύπνος ελεφάντων που έχουν διανύσει 500 χιλιόμετρα, σπέρνοντας την... καταστροφή [βίντεο]

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από τον υπνάκο που πήρε ένα κοπάδι περιπλανόμενων ελεφάντων που έχει διάσημο στην Κίνα.

Το κοπάδι φαίνεται να ξεκουράζεται κοντά σε ένα χωριό στην κοινότητα Xiyang αφού μία έντονη βροχόπτωση επιβράδυνε το ταξίδι του. Οι ελέφαντες έχουν ξεκινήσει ένα ταξίδι εδώ και 15 μήνες και έχουν καλύψει μια απόσταση τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον.

Οι αρχές παρακολουθούν στενά τη μετανάστευσή τους καθώς οι ελέφαντες περιπλανώνται σε χωράφια, χωριά και πόλεις. Η τοπική κυβέρνηση έχει αναπτύξει 14 drones και περίπου 500 άτομα για να κρατήσει ασφαλές το κοπάδι, κλείνοντας δρόμους και προσπαθώντας να το οδηγήσει στα νοτιοδυτικά, ανέφερε το CGTN.

Προηγούμενες προσπάθειες για να αλλάξει η πορεία των ελεφάντων έχουν αποτύχει, ωστόσο το κοπάδι φαίνεται να επιστρέφει στο «σπίτι» του, πιθανότατα στο φυσικό καταφύγιο Mengyangzi στην Xishuangbanna, στη νοτιοδυτική επαρχία Yunnan.

Υπάρχουν 15 ελέφαντες στο κοπάδι συμπεριλαμβανομένων τριών μικρών. Ένα αρσενικό δεν ακολουθεί πλέον την πορεία και είναι πλέον 4 χιλιόμετρα μακριά από την υπόλοιπη ομάδα.

Τα ζώα στο πέρασμά τους τρώνε καλλιέργειες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και προκαλούν ζημιές καταστρέφοντας κτίρια, ενώ δεν διστάζουν να βάζουν τις προβοσκίδες τους μέσα σε πόρτες και παράθυρα. Κατά τη διάρκεια της πορείας του μάλιστα, πέρασαν και από την πόλη Κάνμινγκ όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν είναι ασαφές πότε άφησαν το φυσικό τους περιβάλλον για να ξεκινήσουν το ταξίδι του το οποίο έχει γοητεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι υποθέτουν ότι κάποιος άπειρος ηγέτης μπορεί να έχει οδηγήσει το κοπάδι σε λάθος πορεία, ενώ άλλοι εικάζουν ότι θα μπορούσαν να αναζητούν νέο φυσικό περιβάλλον.

Ο ασιατικός ελέφαντας είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Η Κίνα έχει μόνο περίπου 300 άγριους ελέφαντες, κυρίως στα νότια της επαρχίας Γιουνάν.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανύσει άγριος ελέφαντας μακριά από το φυσικό του περιβάλλον.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS