Διευθύνων Σύμβουλος Moderna: Το εμβόλιο για την καταπολέμηση του καρκίνου θα είναι έτοιμο έως το 2030

Διευθύνων Σύμβουλος Moderna: Το εμβόλιο για την καταπολέμηση του καρκίνου θα είναι έτοιμο έως το 2030

Τα εμβόλια κατά του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων θα μπορούσαν να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, όπως επισημαίνει διευθύνων σύμβουλο της Moderna.

Ο δρ. Paul Burton δήλωσε ότι η πρόοδος που σημειώθηκε στον τομέα του mRNA – η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της εμβολιαστικής ένεσης Covid της εταιρείας του – έχει εγκαινιάσει μια «χρυσή εποχή» για τα εμβόλια.

Προβλέπει ότι μέχρι το 2030 θα υπάρχουν εμβόλια για «όλα τα είδη» ανίατων παθήσεων, σώζοντας »εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ζωές».

Οι πρώτες μελέτες έχουν ήδη δείξει «τεράστιες υποσχέσεις», πρόσθεσε.

Ωστόσο, τα εμβόλια θα να είναι ιδιαίτερα εξατομικευμένα και ακριβά.

Οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος είναι οι μεγαλύτερες αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ, με πάνω από 1,3 εκατομμύρια θανάτους ετησίως.

Ο δρ Paul Burton διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής εμβολίων, δήλωσε στον Guardian: «Θα έχουμε αυτό το εμβόλιο και θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και θα σώσει εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ζωές».

«Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εξατομικευμένα εμβόλια κατά του καρκίνου έναντι πολλών διαφορετικών τύπων όγκων σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ