Τέλος τα UFO, πλέον τα λέμε UAP: «Άγνωστα Εναέρια Φαινόμενα» -Ειδική επιτροπή της NASA στο κυνήγι των εξωγήινων

Τέλος τα UFO, πλέον τα λέμε UAP: «Άγνωστα Εναέρια Φαινόμενα» -Ειδική επιτροπή της NASA στο κυνήγι των εξωγήινων

Η NASA αναλαμβάνει δράση για να ρίξει φως σε ένα τεράστιο ερώτημα που απασχολεί την ανθρωπότητα.

Αυτό, δεν είναι το εάν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν - η αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία απασχολείται από την ίδρυσή της με αυτό, εκπονώντας πολλές διαστημικές αποστολές, αλλά εάν οι εξωγήινοι επισκέπτονται τον πλανήτη μας! Ή, τουλάχιστον, τι είναι αυτά τα άγνωστα αντικείμενα ή φαινόμενα που καταγράφονται στον ουρανό, και θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι δεν προέρχονται από τον πλανήτη μας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η NASA, συστήνεται μια ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών που θα μελετήσει τα «Άγνωστα Εναέρια Φαινόμενα» (UAP), όπως λέγονται πιο... επίσημα πια τα UFO ή ΑΤΙΑ.

Η επίσημη ανακοίνωση της NASA για τη σύσταση της επιτροπής

YN 2022 06 10 11.14.46


Η πρωτοβουλία αυτή λαμβάνεται σε συνέχεια των συγκλονιστικών αποκαλύψεων από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, όπου παρουσιάστηκαν πρόσφατα και επισήμως εκατοντάδες τέτοια ανεξήγητα φαινόμενα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ερευνητές θα ασχολήθούν με την ταυτοποίηση όλων των διαθέσιμων δεδομένων, με μεθόδους συλλογής σχετικών πληροφοριών στο μέλλον, αλλά και με το πώς μπορεί η NASA να αξιοποιήσει όλα αυτά τα δεδομένα, προκειμένου να δοθούν επιστημονικές εξηγήσεις για τα φαινόμενα.

Η ειδική αυτή ομάδα θα ξεκινήσει τις έρευνες το φθινόπωρο κι αναμένεται να διαρκέσει περίπου 9 μήνες. Επικεφαλής θα είναι ο αστροφυσικός David Spergel.

«Το πρώτο μας μέλημα θα είναι να συγκεντρώσουμε τα πιο ισχυρά δεδομένα που μπορούμε. Θα εξακριβώσουμε ποια είναι αυτά τα ισχυρά δεδομένα, που μπορεί να προέρχονται από πολίτες, κυβερνήσεις, ΜΚΟ ή εταιρείες, τι άλλο μπορούμε να αξιοποιήσουμε και πώς θα τα αναλύσουμε με τον κατάλληλο τρόπο», δήλωσε.

Πάντως, στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα Άγνωστα Εναέρια Φαινόμενα είναι εξωγήινης προέλευσης». Ξεκαθαρίζεται, δε, ότι όλα τα δεδομένα και τα πορίσματα, θα είναι διαρκώς διαθέσιμα για το κοινό.

Φωτογραφία από Slava MKRVSKY

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS