Δορυφορικό στόλο παροχής Internet θα δημιουργήσει (και) η Boeing

Δορυφορικό στόλο παροχής Internet θα δημιουργήσει (και) η Boeing

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την αίτηση που είχε υποβάλει η Boeing για τη δημιουργία ενός στόλου δορυφόρων που θα παρέχουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και ειδικότερα παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Ο αεροναυπηγικός γίγαντας θέλει όπως είναι ευνόητο να αποκτήσει μερίδιο αγοράς σε αυτή την δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά όπου προς το παρόν κοντράρονται οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Ο Ελον Μασκ μέσω της Space Χ και ο Τζεφ Μπέζος μέσω της Amazon έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν μεγάλους στόλους δορυφόρων παροχής ιντερνετικών υπηρεσιών ενώ στο παιχνίδι έχει μπει και η βρετανική εταιρεία OneWeb. Ο στόλος της Space X θα διαθέτει συνολικά περίπου δώδεκα χιλιάδες δορυφόρους με περίπου δύο χιλιάδες εξ αυτών να έχουν ήδη εκτοξευτεί. Ο στόλος της Amazon θα αποτελείται από περίπου 3,5 χιλιάδων δορυφόρους και έχουν ήδη εκτοξευτεί μερικές εκατοντάδες. Ο στόλος της OneWeb ακολουθεί διαφορετική «αρχιτεκτονική» και θα είναι μικρότερος αποτελούμενος από μερικές εκατοντάδες.

Ο στόλος της Boeing θα είναι ο μικρότερος από όσους έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα αφού σε πρώτη τουλάχιστον φάση θα αποτελείται από 147 δορυφόρους. Οι 132 εξ αυτών θα τεθούν σε τροχιά 965 χλμ. πάνω από την Γη ενώ οι υπόλοιποι θα βρίσκονται σε αποστάσεις από 27.000 - 43.000 χλμ. πάνω από τον πλανήτη. Το ενδιαφέρον για το δορυφορικό Internet φαίνεται ότι είναι μεγάλο αφού η Space X έχει ήδη αποκτήσει 100 χιλιάδες συνδρομητές σε 16 χώρες πριν καν ξεκινήσει να λειτουργεί η υπηρεσία και χωρίς να έχει εκτοξευτεί το σύνολο των δορυφόρων του στόλου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ