Βινίσιους: Ανάρτησε βίντεο με όλες τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί φέτος

Βινίσιους: Ανάρτησε βίντεο με όλες τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί φέτος

Ο Βινίσιους Τζούνιορ αντιμετωπίζει διαρκώς ρατιστικές συμπεριφορές και είναι αποφασισμένος να το σταματήσει. Όλες αυτές οι επιθέσεις που έχει δεχθεί φέτος αποτυπώνονται σε ένα βίντεο το οποίο ανάρτησε ο νεαρός Βραζιλιάνος σταρ

Με την ανάρτηση του αυτή θέλει να δείξει πως η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στο γήπεδο της Βαλένθια, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για επιθέσεις που έχουν συμβεί κατ' επανάληψη χαρακτηρίζοντας τις πράξεις αυτές εγκληματικές και όσους τις πραγματοποιούν απάνθρωπους.

«Κάθε έκτος έδρας αγώνας είναι μια δυσάρεστη έκπληξη. Και ήταν πολλές αυτή τη σεζόν. Ευχές θανάτου, κρεμασμένη κούκλα, πολλές κραυγές θανάτου... Όλα καταγεγραμμένα. Αλλά η ομιλία πέφτει πάντα σε "μεμονωμένες περιπτώσεις", "οπαδών". Όχι, δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Είναι συνεχή επεισόδια που απλώνονται σε πολλές πόλεις της Ισπανίας (ακόμη και σε τηλεοπτικό πρόγραμμα).

Τα στοιχεία υπάρχουν στο βίντεο. Τώρα ρωτάω: πόσοι από αυτούς τους ρατσιστές έχουν εκτεθεί τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους στα sites; Απαντώ για να το κάνω πιο εύκολο: μηδέν. Κανένας για να πει μια θλιβερή ιστορία ή να κάνει αυτές τις ψεύτικες δημόσιες συγγνώμες. Τι λείπει για να τιμωρηθούν αυτοί οι άνθρωποι; Και να τιμωρούνται οι ομάδες; Γιατί οι χορηγοί δεν χρεώνουν τη La Liga; Οι τηλεοράσεις δεν μπαίνουν στον κόπο να μεταδίδουν αυτή τη βαρβαρότητα κάθε Σαββατοκύριακο;

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και η επικοινωνία δεν λειτουργεί πλέον. Δεν γίνεται να κατηγορούμαι εγώ, ούτε να δικαιολογούνται αυτές οι εγκληματικές πράξεις. Δεν είστε ποδόσφαιρο, είστε απάνθρωποι» δήλωσε ο Βραζιλιάνος σταρ Βινίσιους για τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του.

«Σκοτείνιασε» το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Βινίσιους

Μια συμβολική κίνηση μεγάλης αξίας έκαναν οι αρχές της Βραζιλίας δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στον Βινίσιους Τζούνιορ, που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης για πολλοστή φορά στα ισπανικά γήπεδα, στον αγώνα της Κυριακής απέναντι στη Βαλένθια στο «Μεστάγια». Το βράδυ της Δευτέρας «σκοτείνιασε» για μία ώρα το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η κίνηση αυτή συγκίνησε τον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ. «Σκοτεινό και επιβλητικό. Ο Χριστός ο Λυτρωτής ήταν ακριβώς έτσι. Μια δράση αλληλεγγύης που με συγκινεί. Θέλω όμως πάνω από όλα να εμπνεύσω και να φέρω περισσότερο φως στον αγώνα μας. Εκτιμώ πραγματικά όλη την αλυσίδα στοργής και υποστήριξης που έλαβα τους τελευταίους μήνες. Τόσο στη Βραζιλία όσο και σε όλο τον κόσμο. Ξέρω ακριβώς ποιος είναι ποιος. Βασιστείτε πάνω μου γιατί οι καλοί είναι η πλειοψηφία και δεν θα τα παρατήσω. Έχω σκοπό στη ζωή και αν πρέπει να υποφέρω όλο και περισσότερο για να μην περάσουν οι επόμενες γενιές παρόμοιες καταστάσεις, είμαι έτοιμος και προετοιμασμένος», ανέφερε ο Βινίσιους.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS