Τα λάθη στην τελετή έναρξης: Υψωσαν ανάποδα τη σημαία των Ολυμπιακών, «έχασαν» τον Αντετοκούνμπο, μπέρδεψαν τις Κορέες
Featured

Τα λάθη στην τελετή έναρξης: Υψωσαν ανάποδα τη σημαία των Ολυμπιακών, «έχασαν» τον Αντετοκούνμπο, μπέρδεψαν τις Κορέες

Μπορεί οι Γάλλοι να είχαν προετοιμαστεί πολύ καλά για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μπορεί ο πρόεδρος Μακρόν να έδωσε συγχαρητήρια για το εκτός γηπέδου εγχείρημα, ωστόσο δεν έλειψαν τα λάθη.

Και μπορεί κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης τα λάθη να μην έγιναν αμέσως αντιληπτά, ωστόσο στη συνέχεια και με τους χρήστες στα social media να είναι πάντα σε ετοιμότητα για σχολιασμό, μία μία οι γαλλικές γκάφες στην τελετή έναρξης ήρθαν στο φως. Ανάμεσα στα απρόοπτα τρία είναι αυτά που ξεχώρισαν. Η γκάφα του σκηνοθέτη που «εξαφάνισε» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο εκφωνητής που παρουσίασε την Νότιο Κορέα ως Βόρεια Κορέα, αλλά και η έπαρση της σημαίας των αγώνων που ήταν ανάποδα.

Ο σκηνοθέτης «έχασε» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η ελληνική αποστολή, όπως πάντα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι αυτή που ανοίγει την παρέλαση των αθλητών, βέβαια στην προκειμένη περίπτωση άνοιξε την άφιξη με τα πλοιάρια. Σημαιοφόροι της Ελλάδας ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.
Και ενώ όλος ο κόσμος περίμενε να δει τον Ελληνα σούπερ σταρ του NBA, ένα σκηνοθετικό λάθος κατάφερε να τον… εξαφανίσει ή καλύτερα να τον κρύψει από το πλάνο. Λόγω του ύψους του δεν είχε γίνει σωστά ο τηλεοπτικός υπολογισμός με αποτέλεσμα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να μην φαίνεται στα πλάνα, καθώς τον έκρυβε η ελληνική σημαία που κρατούσε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Το σκηνοθετικό λάθος έγινε αμέσως αντιληπτό, αφού στις επόμενες αφίξεις των αποστολών των χωρών οι αθλητές είχαν ενημερωθεί για το που θα πρέπει να στέκονται ώστε να μην «κρύβονται» από τις κάμερες.

Το βίντεο με την είσοδο της ελληνικής αποστολής

Παράπονα από τον Καπράλο

Το παράπονό του, για τη μη προβολή των σημαιοφόρων της ελληνικής αποστολής στην Τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Σπύρος Καπράλος είπε «Δεν μας άρεσε που δεν είδαμε τους Έλληνες σημαιοφόρους. Έχασε το πλάνο ο σκηνοθέτης. Είναι κρίμα. Ο Γιάννης και η Αντιγόνη έχουν δείξει πάρα πολλά και ήταν σημαντική και συμβολική η επιλογή τους ως σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής. Δεν πειράζει, όμως, γιατί οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κουνούσαν με χαρά τις σημαίες».

Μπέρδεψαν τη Νότια με τη Βόρεια Κορέα

Την ώρα που η αντιπροσωπεία των αθλητών της Νότιας Κορέας έπλεε με σκάφος στον Σηκουάνα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων χθες το βράδυ στο Παρίσι, κατά λάθος εμφανίστηκε στην οθόνη «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», δηλαδή η επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο, η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας παρουσιάστηκε σωστά με το επίσημο όνομά της.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για το λάθος με ανάρτησή της στα κορεατικά στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ: «Ζητούμε βαθιά συγγνώμη για το λάθος που συνέβη κατά την παρουσίαση της ομάδας της Νότιας Κορέας κατά τη μετάδοση της τελετής έναρξης».

Οργή στη Νότια Κορέα

Το faux pas πυροδότησε οργισμένες αντιδράσεις στη Νότια Κορέα με το υπουργείο Αθλητισμού στη Σεούλ να εκφράζει τη λύπη του για το συμβάν και να αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι o υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, για διευκρινίσεις.

Παράλληλα, το ίδιο υπουργείο κάλεσε την ηγεσία της διπλωματίας της Σεούλ να «απευθύνει μια έντονη διαμαρτυρία στη γαλλική πλευρά». Επιπλέον, η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Κορέας θέλει να συναντηθεί με την Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή και τη ΔΟΕ για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της.

Εβαλαν ανάποδα τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων

Και ενώ η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 πλησίαζε στο τέλος, είχε φτάσει η ώρα της έπαρσης της σημαίας των Αγώνων και του ύμνου, οι Γάλλοι έκαναν ένα ακόμα λάθος. Υψωσαν ανάποδα τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων!


Το λάθος έγινε αντιληπτό τόσο από αρκετούς παρευρισκόμενους, αλλά κυρίως από τοπυς χρήστες των social media οι οποίοι κατακεραύνωσαν τους διοργανωτές.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ