«Pandora Papers»: Γκουαρδιόλα, Ποτσετίνο, Αντσελότι και Ντι Μαρία κατηγορούνται για offshore εταιρείες

«Pandora Papers»: Γκουαρδιόλα, Ποτσετίνο, Αντσελότι και Ντι Μαρία κατηγορούνται για offshore εταιρείες

Κορυφαία ονόματα από τον χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκονται στις λίστες που εξετάζονται από τις Aρχές για την απόκρυψη χρημάτων μέσω offshore εταιρειών


Η «Washington Post» ο «Guardian» δημοσίευσαν πως περισσότερα από 11.900.000 έγγραφα βρίσκονται στα χέρια δικαστών (αλλά και δημοσιογράφων) και αναφέρονται σε εκατοντάδες ονόματα ανά τον πλανήτη για ανθρώπους που είχε δημιουργήσει offshore εταιρείες για την απόκρυψη χρημάτων και την αποφυγή της φορολογίας.

Συγκεκριμένα, επιχειρηματίες, πολιτικοί αλλά και άνθρωποι που συνδέονται με τον αθλητισμό βρίσκονται σε αυτές τις λίστες, έχοντας δημιουργήσει offshore εταιρείες σε χώρες όπως τα Νησιά Κέιμαν, η Σιγκαπούρη, ο Παναμάς, οι Παρθένοι Νήσοι, η Μπελιζέ και η Ελβετία.

Ανάμεσα στα ονόματα που υπάρχουν είναι αυτά των Πεπ Γκουαρδιόλα, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, Κάρλο Αντσελότι, Άνχελ Ντι Μαρία και Χαβιέρ Μασεράνο.

Ο Γκουαρδιόλα για παράδειγμα, την περίοδο μεταξύ του 2007 και του 2012, εργαζόταν στη Βαρκελώνη, πρώτα ως προπονητής της ομάδας Β και στη συνέχεια της πρώτης ομάδας, φέρεται να απέκρυψε το ποσό των 500 χιλ. ευρώ σε offshore εταιρεία στην Ανδόρρα, ενώ είχε και μόλις 10% φορολόγηση στα χρήματά του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS