Νίκος Γκάλης: Έγινε μάθημα στην Α' Γυμνασίου - Τι αναφέρεται στο βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας

Νίκος Γκάλης: Έγινε μάθημα στην Α' Γυμνασίου - Τι αναφέρεται στο βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας

Στα βιβλιά Νεοελληνικής Γλώσσας της Α’ Γυμνασίου συμπεριλαμβάνεται ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης.

Ειδικότερα, ένα κείμενο με τίτλο «Ο μικρόσωμος θεός» βρίσκεται στα βιβλία της Νεοελληνικής Γλώσσας της A’ Γυμνασίου και μιλάει για την παρουσία του Hall of Famer στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1987.

Το συγκεκριμένο κείμενο και είναι απόσπασμα από το άρθρο του Τριαντάφυλλου Η. Κωτόπουλου, Αναπληρωτή Καθηγητή Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας με τίτλο: «Ο Γκάλης ή η τέχνη του απρόβλεπτου».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται λίγο πριν την έναρξη του κειμένου, το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2018 στον δικτυακό τόπο του slpress.gr, με αφορμή την ένταξη του Νίκου Γκάλη στο Hall of
Fame του ΝBA.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο συντάκτης του κειμένου θυμάται τον Ιούνιο του 1987, όπου η Εθνική Ελλάδος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ΣΕΦ και ο Νίκος Γκάλης πρώτος σκόρερ.

Ο κ. Κωτόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για το άρθρο του, καθώς και για το γεγονός ότι τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να μάθουν για τα κατορθώματα του Νίκου Γκάλη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ