Μουντιάλ 2022: Αργεντινή και Αυστραλία στους «8»

Μουντιάλ 2022: Αργεντινή και Αυστραλία στους «8»

Η Αργεντινή επιβεβαίωσε τις προσδοκίες και τα προγνωστικά, ο Λιονέλ Μέσι γιόρτασε το χιλιοστό παιχνίδι της καριέρας του με ένα υπέροχο γκολ και ηγετική εμφάνιση και η «Αλμπισελέστε» νίκησε 2-1 την Αυστραλία, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού η Αργεντινή πήρε τον έλεγχο του αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας αλλά η Αυστραλία έκλεινε καλά τους χώρους, είχε σωστό παιχνίδι στο μισό γήπεδο και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στη περιοχή της.

Μία στιγμή όμως κι ελάχιστος χώρος ήταν στοιχεία αρκετά για τον Λιονέλ Μέσι να κάνει τη διαφορά. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου με ένα τελείωμα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της καριέρας του έστειλε την μπάλα με το αριστερό στα δίχτυα των Socceroos και άνοιξε το σκορ στο 35΄.

 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή βρήκε πολύ γρήγορα και δεύτερο γκολ. Στο 58΄ ο τερματοφύλακας των «καγκουρό», Ράιαν, έκανε τραγικό λάθος υπό την πίεση του Ντε Πολ, έχασε την μπάλα από την Άλβαρες και ο σέντερ φορ των Λατίνων τον πέρασε και πλάσαρε για το 2-0.

Με αυτό το σκορ οι Αργεντινοί είχαν την πρόκριση στο… τσεπάκι, η Αυστραλία δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει αλλά από το «πουθενά» μείωσε στο σκορ και άφησε τα πάντα ανοιχτά μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη στο 77΄, όταν ένα μακρινό σουτ του Γκούντγουιν βρήκε στον Έντσο Φερνάντες, η μπάλα άλλαξε πορεία, ξεγέλασε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες και το 2-1 ήταν γεγονός.

Στα υπόλοιπα λεπτά η Αργεντινή ήταν εκείνη που έχασε τέσσερις πολύ μεγάλες, δύο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες και από μία με Μέσι και Ντε Πολ, για να κάνει ο Εμιλιάνο Μαρτίνες την επέμβαση του αγώνα στο 90΄+7 στο σουτ του Κουόλ από κοντά.

Ο Ντάμφρις έστειλε την Ολλανδία στα προημιτελικά του Μουντιάλ

Λίγο νωρίτερα ο  Ντένζελ Ντάμφρις «σέρβιρε» τα δύο πρώτα γκολ και σημείωσε το καθοριστικό τρίτο, εξασφαλίζοντας τη νίκη (3-1) για την Ολλανδία επί των Ηνωμένων Πολιτειών στο Khalifa International Stadium και μια θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Ολλανδοί έδειχναν να έχουν άνετα τον έλεγχο της του αγώνα προηγούμενοι 2-0 στο ημίχρονο μπροστά σε 44.846 θεατές, με δύο γκολ που σημειώθηκαν με παρόμοιο τρόπο, καθώς ο Ντάμφρις πέρασε από τα δεξιά για τον Ντεπάι που άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό και στη συνέχεια έκανε το ίδιο για τον Μπλιντ, που διπλασίασε στο κλείσιμο του ημιχρόνου (45΄+1).

Ο Ράιτ με έναν περίεργο, τυχερό και ανέλπιστο τρόπο μείωσε σε 1-2 στο 76ο λεπτό ξαναβάζοντας στο παιχνίδι την ομάδα του Γκρεγκ Μπελχάτερ, μόνο προσωρινά όμως όπως αποδείχθηκε.

Πέντε λεπτά αργότερα (81΄) ήταν ο Μπλιντ που «ανταπέδωσε» την χάρη στον Ντάμφρις περνώντας από τα αριστερά μια σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο δεξιός μπακ της Ίντερ και των «Οράνιε» σκόραρε με εν κινήσει διαγώνιο βολέ στην απέναντι γωνία του Τέρνερ.

Πάντως, παρά την πρόκρισή τους για έβδομη φορά στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1974, ήταν άλλη μια εμφάνιση των Ολλανδών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που δεν ευχαρίστησε τους απαιτητικούς υποστηρικτές τους.

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ ήταν ασυνήθιστα επιφυλακτική κατά περιόδους, έπαιζε σε αργό ρυθμό και συνάντησε δυσκολίες καθώς έδωσε στους Αμερικανούς πλουσιοπάροχη κατοχή, αλλά ακόμη κι έτσι έδειχναν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Ολλανδία επέκτεινε σε 19 αγώνες το αήττητο σερί της από τότε που ο Φαν Χάαλ επέστρεψε ως προπονητής της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS