Μέσι: Ενισχύει την Παρί Σεν Ζερμέν στον χώρο των κρυπτονομισμάτων

Μέσι: Ενισχύει την Παρί Σεν Ζερμέν στον χώρο των κρυπτονομισμάτων

Το 2018 η Παρί Σεν Ζερμέν υπέγραψε συμφωνία με το socio.com για τη δημιουργία του πρώτου ψηφιακού νομίσματος της και με αυτόν τον τρόπο έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που μπήκε στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Αυτή η εταιρεία ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία των PSG Fan Tokens, ενός τύπου κρυπτονομίσματος που επιτρέπει στους οπαδούς να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων που συνδέονται με τον σύλλογο και τις δραστηριότητές του. Οπως επίσης, οι οπαδοί της Παρί μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις του συλλόγου μέσω ψηφοφορίας, πρόσβασης σε προσφορές ή πρόσβασης σε εισιτήρια VIP.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα μήνα μετά την υπογραφή του Μέσι, οι Παριζιάνοι υπέγραψαν μια σημαντική συμφωνία χορηγίας με το crypto.com, μια πλατφόρμα που επιτρέπει την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων και που ήδη λειτουργεί με συλλόγους της Serie A και της Formula 1.

Εκτιμάται ότι η τριετής συμφωνία θα αποφέρει στον γαλλικό σύλλογο περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς η Παρί έχει επίσης εισέλθει στον κόσμο των NFT. Πρόκειται για μοναδικά μη ανταλλάξιμα ψηφιακά tokens που κάνουν χρήση της blockchain ως αποθηκευτικό χώρο. Οποιοδήποτε ψηφιακό στοιχείο, όπως φωτογραφίες, memes, αρχεία ήχου, χαρακτήρες παιχνιδιών (κ.λπ.), μπορεί να μετατραπεί σε NFT και αναγνωρίζεται με ένα ψηφιακό πιστοποιητικό αυθεντικότητας που καθιστά το εν λόγω NFT μοναδικό, ανεξάρτητα από το πόσες φορές θα αναπαραχθεί το είδος.

Η άφιξη του Μέσι έχει εκτοξεύσει την αξία του κρυπτονομίσματος στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ακόμη και πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στη γαλλική ομάδα, η αξία του είχε ήδη αυξηθεί κατά 43%, ενώ την ημέρα της παρουσίασης του εκτοξεύτηκε ακόμα παραπάνω. Μία από τις μεγάλες καινοτομίες είναι ότι η συμφωνία με τον Μέσι περιλαμβάνει πληρωμές σε Fan Tokens, το επίσημο νόμισμα της PSG. Δηλαδή η Παρί Σεν Ζερμέν πληρώνει μέρος του μισθού του Λιονέλ Μέσι με κρυπτονομίσματα. Οπως συνειδητοποιεί κανείς ο αντίκτυπος του Μέσι στην επιχείρηση ψηφιακών νομισμάτων είναι αξιοσημείωτος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ