Euro 2024 : Καθάρισαν την πρόκριση τα « πάντσερ » - Χαμογέλασαν οι Ελβετοί - "Λύτρωση" στο φινάλε για την Αλβανία

Euro 2024 : Καθάρισαν την πρόκριση τα « πάντσερ » - Χαμογέλασαν οι Ελβετοί - "Λύτρωση" στο φινάλε για την Αλβανία

Η Κροατία μετά το σοκ του πρώτου αγώνα και το 3-0 κόντρα στην Ισπανία, αντιμετώπισε στη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου την Αλβανία που αν και ηττήθηκε με 2-1 από την Ιταλία στην πρεμιέρα της έδειξε πως μπορεί να κάνει τη ζημιά στους αντιπάλους της.

Η Κροατία θέλησε να ελέγξει το ματς από το πρώτο λεπτό με την Αλβανία να έδινε χώρο. Κι εκεί που έφερνε την μπάλα όλο και πιο κοντά στην μεγάλη περιοχή, η Αλβανία ήταν εκείνη που προηγήθηκε με 1-0 χάρις σε γκολ του Λάτσι, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ανήκε όμως εξ' ολοκλήρου στους Κροάτες που με τις αλλαγές του Ντάλιτς παρουσιάσαν μία διαφορετική ομάδα και "πνίγοντας" τους Αλβανούς έφτασαν κοντά στην πρώτη τους νίκη στον όμιλο, αλλά ο Γιασούλα στο φινάλε ισοφάρισε σε 2-2, με την ισοπαλία να μην αφήνει καμία από τις δύο ομάδες ευχαριστημένη.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Καζίμ Λάτσι, άνοιξε το σκορ για την Αλβανία

Μόλις στο 11ο λεπτό ο Καζίμ Λάτσι, που έχει φορέσει και την φανέλα του Ολυμπιακού, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κροατίας. Η ομάδα του Σιλβίνιο είχε... σοκάρει και την Ιταλία στην πρεμιέρα της, σκοράροντας 23ο δευτερόλεπτο, που ήταν και το πιο γρήγορο γκολ στο Euro 2024.

Μετά από το "σοκ" η Κροατία προσπάθησε να "συνέλθει" αλλά δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις στην αντίπαλη εστία. Γιατί η Αλβανία έπαιζε φουλ άμυνα, με ένα σύστημα που ήταν κάτι σαν 4-5-1.

Μονόλογος για την Αλβανία - Κρατούσε την Κροατία ο Λιβάκοβιτς

Μάλιστα στο 31' πήγε να δεχθεί και δεύτερο γκολ η Κροατία, αλλά ο Λιβάκοβιτς έκανε σωτήρια επέμβαση στο τετ α τετ με τον Ασλάνι.

Στην Αλβανία ανήκε και η τρίτη καλή στιγμή του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 45'+1 ο Μάναϊ έπιασε κεφαλιά, ανενόχλητος, με τον τερματοφύλακα της Κροατίας, Ντομινίκ Λιβάκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα.

Έκανε αλλαγές ο Ντάλιτς και η Κροατία ανέτρεψε τον αγώνα

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία μπήκε πολύ πιο δυνατά, με τις αλλαγές του Ντάλιτς να δίνουν άλλη πνοή στην ομάδα του που πίεζε να ισοφαρίσει νωρίς και να μπορέσει να μπει στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά στο σουτ του Σούτζιτς ο Στρακόσια είχε απάντηση.

Η συνεχόμενη πίεση των Κροατών έπιασε τόπο τελικά στο 74ο λεπτό με τον Κράμαριτς να βρίσκεται σε απόσταση βολής και να κάνει το 1-1 για την ομάδα του, με τον επιθετικό της Χόφενχαϊμ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα της Αλβανίας.

Σαν να μη έφτανε αυτό για τους Αλβανούς, δύο λεπτά αργότερα η Κροατία πήρε το προβάδισμα με την... τύχη να της χαμογελάει, καθώς το σουτ του Σόυτζιτς αποκρούστηκε από τους αμυντικούς αλλά η μπάλα βρήκε στον Γιασούλα, ο οποίος άθελα του έκανε το 2-1 για τους Κροάτες.

Πίεσαν οι Αλβανοι και δικαιώθηκαν στο τέλος με τον Γιασούλα

Οι Αλβανοί πίεσαν στο φινάλε να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν στο τέλος του αγώνα, αλλά στο 90ο λεπτό ο Λιβάκοβιτς είπε όχι στο σουτ του Χότζα, σε μία φάση που ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ τραυματίστηκε κιόλας.

Το φινάλε ήταν απίστευτο, με τους Αλβανούς να βρίσκουν τελικά μετά από συνεχόμενες ευκαιρίες το γκολ της ισοφάρισης στο 90+5 με τον παίκτη που λίγο νωρίτερα είχε σκοράρει το αυτογκολ για την ομάδα, τον Γιασούλα.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Πέρισιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς (46' Πάσαλιτς), Μάγερ (46' Σούτσιτς), Κράμαριτς, Πέτκοβιτς (69' Μπούντιμιρ).

Αλβανία: Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσιτί, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Λάτσι (73' Γιασούλα), Ασάνι (64' Σεφέρι), Μανάι, Μπαϊράμι

Γερμανία - Ουγγαρία 2-0: Καθάρισαν την πρόκριση τα "πάντσερ"

Η Γερμανία ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024, επικρατώντας με 5-1 στη πρεμιέρα της την Σκωτία. Στη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου αντιμετώπισε την Ουγγαρία που μπήκε με το.. αριστερό στη διοργάνωση, χάνοντας με 3-1 από την Ελβετία.

Τα "πάντσερ" ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ, χάρις σε γκολ του Μουσιάλα στο 22ο λεπτό, με τους Ούγγρους να έχουν παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης για φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανία βρήκε πιο εύκολα λύσεις στην επίθεση της και σφράγισε τη δεύτερη νίκη της στον όμιλο, χάρις σε γκολ του Ιλκάι Γκούντογκαν στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Euro 2024.

Κυρίαρχη Γερμανία - Έχασε τις ευκαιρίες της για γκολ η Ουγγαρία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Γερμανούς να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να χάνουν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν με τον Κάι Χάβερτζ να κερδίζει τη μπάλα, αλλά να αστοχεί εξ' επαφής στο τετ α τετ απέναντι στον τερματοφύλακα της Ουγγαρίας.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν με τα "πάντσερ" να ψάχνουν ευρηματικούς τρόπους να σκοράρουν. Σε μία από τις προσπάθειες τους, ο Κρόος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Μαγυάρους αλλά η κομπίνα του με τον Άλντρχ δεν κατέληξε τελικά στα δίχτυα.

Το γκολ τελικά δεν άργησε να έρθει για την Γερμανία, με τον Μουσιάλα να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία στην άμυνα της Ουγγαρίας και από κοντά στο 22ο λεπτό έγραψε το 1-0 για την ομάδα του, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για φάουλ.

Τη δίκη τους ευκαιρία είχαν τέσσερα λεπτά αργότερα οι Μαγυάροι, με τον Σζομποζλάι να εκτελεί εξαιρετικά το φάουλ, αλλά ο Μάνουελ Νόιερ ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε τον κίνδυνο για την ομάδα του, με το 1-0 να παραμένει τελικά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Καθάρισαν τη νίκη οι Γερμανοί και έκαναν το 2/2 στο Euro 2024

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί μπήκαν με το... μαχαίρι στα δόντια και έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό τους, έψαξαν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε σαφές προβάδισμα νίκης, αλλά οι Κρόος και Γκούντογκαν δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Πολύ κοντά στο 1-1 έφτασε ξανά η Ουγγαρία, γιατί παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, άφηναν χώρους πίσω, με τον Βάργκα να πιάνει την κεφαλιά αλλά να πηγαίνει ελάχιστα πάνω από την εστία του Νόιερ.

Ότι δεν κατάφερε στη φάση του 55ου λεπτού ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, το πέτυχε 12 λεπτά αργότερα, εκμεταλλευόμενος την εντυπωσιακή κυκλοφορία μπάλας και με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Τα, Ρούντιγκερ, Μίτλεσταντ, Κρόος, Άλντριχ (72' Τσαν), Βιρτζ (58' Σανέ), Μουσιάλα (Φουλγκριχ), Γκούντογκαν (84' Ουντάφ), Χάβερτζ (58' Φούλκρουγκ)

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Φιόλα, Ορμπάν, Νταρντάι, Μπόλα (75' Άνταμ), Νάγκι (64' Κλέινσχέισλερ), Σάφερ, Κέρκεζ (75' Ζ. Νάγκι), Σάλαϊ (87' Κσορμπόθ), Σζομποσλάι, Βάργκα(87' Γκάζνταγκ)

Σκωτία – Ελβετία 1-1: Χαμογέλασαν οι Ελβετοί, ελπίζουν οι Σκωτσέζοι

Η αναμέτρηση Σκωτία - Ελβετία για το Euro 2024 δεν είχε νικητή, αλλά η μάχη για την δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου έστειλε τους Ελβετούς να τσεκάρουν το εισιτήριό τους για τη φάση των "16" στη Γερμανία και επέτρεψε στους Σκωτσέζους να ελπίζουν.

Η Ελβετοί έφτασαν τους τέσσερις πόντους. Η Σκωτία πήρε έναν βαθμό και θέλει τη νίκη με την Ουγγαρία για να μπορεί να ελπίζει ότι θα προκριθεί ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες.

Όπως συμβαίνει σε όλα τα ματς της Σκωτίας οι φίλαθλοι έδωσαν τη δική του παράσταση τόσο κατά τη διάρκεια όσο και πριν από την έναρξη. Πολλές ώρες πριν από τη σέντρα γέμισαν τους δρόμους και έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Όσον αφορά το ματς χρειάστηκε λίγος χρόνος για να πανηγυρίσουν.

Στο 13ο λεπτό η Σκωτία πήρε το προβάδισμα και οι Σκωτσέζοι φίλαθλοι έστησαν πάρτι στην Κολωνία. Όχι ότι είχαν σταματήσει ειν’ η αλήθεια.

Όλα ξεκίνησαν μετά από κόρνερ των Ελβετών με τον Χέντερσον να διασχίζει το μισό γήπεδο. Ο ΜακΓκρέγκορ από τα αριστερά βρήκε τον ΜακΤόμινεϊ, αυτός σούταρε, ο Σερ έβαλε το πόδι του μπροστά από τον Ζόμερ που αιφνιδιάστηκε και με αυτογκόλ έγινε το 1-0.

Η Ελβετία ήξερε ότι με νίκη προκρινόταν στους “16” και γι’ αυτό πάλεψε. Βρήκε αυτό που έψαχνε, δηλαδή το γκολ της ισοφάρισης στο 26ο λεπτό με απίθανο γκολ του Σακίρι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των Σκωτσέζων, και με ένα σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξιό "παραθυράκι" της εστίας της Σκωτίας.

Στο 34ο λεπτό οι Ελβετοί βιάστηκαν να πανηγυρίσουν. Ο Εντόι εκμεταλλεύτηκε κακή έξοδο του Γκαν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως υποδείχθηκε σχεδόν αμέσως σε θέση οφσάιντ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το 1-1 ήταν τελικά το σκορ με το οποίο πήγαν στο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Στην επανάληψη η Ελβετία έφτασε κοντά στο γκολ στο 59ο λεπτό όταν ο Εντόι γύρισε ωραία το σώμα του, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.

Πρόβλημα προέκυψε στη συνέχεια με τον Τίρνεϊ. Έπεσε στο έδαφος πιάνοντας το γόνατό του και ζήτησε αμέσως αλλαγή. Αποχωρεί με φορείο. Πάτησε άσχημα μετά το μαρκάρισμα του Εντόι.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 67ο λεπτό η Σκωτία. Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Χάνλεϊ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Στο 83΄ ο Εμπολό πλάσαρε εύστοχα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η απάντηση όσον αφορά τις ευκαιρίες ήρθε από την Ελβετία στο 90ό λεπτό. Ο Αμντουνί με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε και Σκωτία και Ελβετία έμειναν στο 1-1.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ