Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος

Τον θάνατο του ηθοποιού Χρήστου Μπίρου, σε ηλικία 73 ετών, ανακοίνωσε η Κάκια Ιγερινού, μέσα από ανάρτησή της στο Instagram.

Η σεναριογράφος δημοσίευσε φωτογραφία του ηθοποιού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών και στη λεζάντα έγραψε: «Μεγάλη Δευτέρα 2023 αποχαιρετούμε με οδύνη τον πολυαγαπημένο φίλο και συνεργάτη Χρήστο Μπίρο».

Ποιος ήταν ο Χρήστος Μπίρος

Γεννημένος στην Εράτυρα Κοζάνης στις 5 Φεβρουαρίου 1950, ο Χρήστος Μπίρος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου.

Ήταν παντρεμένος με την κτηνίατρο Ρέα Παταλίδου, έχει μια κόρη την Κατερίνα Μπίρου, απόφοιτη της Κτηνιατρικής, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ζούσε στη Γλυφάδα από το 1982.

Συνεργάστηκε με το Ε.Λ.Θ. του Μάνου Κατράκη, το Αττικό Θέατρο του Αντώνη Ξενάκη, το θίασο Φαίδωνα Γεωργίτση – Μπέτυς Αρβανίτη και με το Κ.Θ.Β.Ε. από το 1969. Το 1975-1977, με το Κ.Θ.Β.Ε, συμπρωταγωνιστεί ή πρωταγωνιστεί στα έργα: Διγενής Ακρίτας του Άγγελου Σικελιανού, Το σχολείο των γυναικών του Μολιέρου, Φουέντε Οβεχούνα του Λόπε δε Βέγα, Ο άγιος πρίγκηψ της Μαργαρίτας Λυμπεράκη, παράσταση που παίχτηκε και στο Ηρώδειο, και τελειώνει τη θητεία του εκεί με μια μεγάλη προσωπική επιτυχία: Τα ίδια και τα ίδια του Γεωργίου Σουρή.5 2039 1024×576 1

Το 1977 αποχωρεί και συνεχίζει στην Αθήνα: Θέατρο Βέμπο όπου ανεβάζει «Τα ίδια και τα ίδια», ενώ στο Παρκ παίζει στην επιθεώρηση «Ω! Μαμά Ελλάς!». Τον επόμενο χειμώνα επιστρέφει στο Βέμπο με την επιθεώρηση του Γιάννη Ξανθούλη «Μιούζικ χωλλ α λα γκρεκ».
Παιδικό Θέατρο: «Ο φίλος μου ο Αίσωπος» του Γιάννη Νεγρεπόντη. Περιοδεία ανά την Ελλάδα με την Ελεύθερη Σκηνή και το έργο Χωριάτες του Άντζελο Ρουτζάντε.

Με τον Νίκο Κούρκουλο συνεργάζεται το 1980, τη χειμερινή περίοδο, στο έργο του Ζαν Ανούιγ Πρόσκληση στον πύργο και το καλοκαίρι, στο Θέατρο Λυκαβηττού, με τον Σταύρο Παράβα και τη Μαίρη Χρονοπούλου, ανεβάζουν τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη (και τα δυο έργα σε μετάφραση σκηνοθεσία και Μινου Βολανάκη).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ