Ξεκάθαρο μήνυμα Χατζηδάκη για συντάξεις δικαστών: Θα προστατεύσουμε το ασφαλιστικό από νέα ελλείμματα

Ξεκάθαρο μήνυμα Χατζηδάκη για συντάξεις δικαστών: Θα προστατεύσουμε το ασφαλιστικό από νέα ελλείμματα

Ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά τις συντάξεις  των δικαστών στέλνει ο υπ. Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα αναλάβει χωρίς καθυστέρηση σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι σέβεται τη Δικαιοσύνη. Σέβεται όμως και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών την περασμένη δεκαετία, αλλά και την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει με σταθερότητα μπροστά, μακριά από νέες οικονομικές περιπέτειες», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης.

Και συνεχίζει: «Μετά τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η κυβέρνηση θα αναλάβει χωρίς καθυστέρηση σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, που όμως ως βασικό της άξονα θα έχει την προστασία του ασφαλιστικού συστήματος από νέα ελλείμματα, των οποίων θύματα θα ήταν τελικά οι φορολογούμενοι και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι».

Οι διευκρινίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Νωρίτερα σήμερα διευκρινίσεις σχετικά με τις αποφάσεις που αφορούν στις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών και τον θόρυβο που προκλήθηκε έδωσε στη δημοσιότητα το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με δελτίο Τύπου το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο ξεκαθαρίζει ότι οι τρεις δικαστικές αποφάσεις της μείζονος ολομέλειας (1330/2023, 1331/2023 και 1332/2023) είναι πιλοτικές, δηλαδή «επιλύονται ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που έχουν συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων και όχι διαφορές που αφορούν ειδικώς τον συγκεκριμένο διάδικο» και ουσιαστικά επιλύουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εκτέλεση των αποφάσεων 255/2021 και 2/2022 του Μισθοδικείου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ