Ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης για «άπλετο φως» στην υπόθεση Ανδρουλάκη

Ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης για «άπλετο φως» στην υπόθεση Ανδρουλάκη

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη επίσημη παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο Δευτέρα, για την υπόθεση με τη παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα κάνει αποδεκτή την πρόταση/απαίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής της «εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα», όπως είπε ο εκπρόσωπός της Γιάννης Οικονόμου. Από κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζεται ότι «είναι δεδομένη η απόφαση του πρωθυπουργού να χυθεί φως στην υπόθεση».

Παράλληλα θα συνεδριάσει εκ νέου και η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και μάλιστα το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει αυτό να γίνει εντός της εβδομάδας (μιλούν για Τετάρτη από τη Χ. Τρικούπη) και όχι όταν ανοίξει η Βουλή στα τέλη του Αυγούστου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ, παρότι η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη την περασμένη Παρασκευή όταν έγιναν οι παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέοντα, θεωρήθηκε πως κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, θα κλιμακώσει σταδιακά και βήμα βήμα την πίεση προς την κυβέρνηση, απαιτώντας να περιγραφεί δημοσίως και σε θεσμικά φόρα, όπως οι κοινοβουλευτικές επιτροπές όλη η αλήθεια. Η δήλωση Ανδρουλάκη δεν ήταν κίνηση αποσυμπίεσης, αλλά μία υπεύθυνη και σοβαρή τοποθέτηση, ώστε να μην εργαλειοποιηθεί από άλλες πολιτικές δυνάμεις, που είχαν στο παρελθόν επίσης καθεστωτική συμπεριφορά, αναφέρουν στελέχη του Κινήματος.

Στη Χ. Τρικούπη επικρατούσε πάντως δυσφορία τις τελευταίες ώρες με τις διαρροές περί αιτήματος για παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη από ξένες χώρες και επικαλούνταν την δήλωση του Αρμένιου πρέσβη, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι η χώρα του ήταν μία από αυτές που ζήτησαν αυτή την παρακολούθηση.

Πάντως, με αφορμή την υπόθεση της «νόμιμης επισύνδεσης», όπως χαρακτηρίζει την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το Μαξίμου, ξέσπασε οξεία πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία, από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει», υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δήθεν δεν ήξερε, ενώ ο ίδιος άλλαξε το νόμο ώστε να μην επιτρέπεται στην ΑΔΑΕ να πει σε κάποιον ότι παρακολουθήθηκε κι αυτό μόλις του έγινε γνωστή η πρώτη καταγγελία… Δεν ήξερε, ενώ είχε αναλάβει από την πρώτη μέρα ο ίδιος την ευθύνη της ΕΥΠ. Δεν ήξερε και τι νομοθετούσε; Ποιος μπορεί να τον πιστέψει;». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖA πρόσθεσε ότι «καμιά υποκριτική συγγνώμη δεν μπορεί να σβήσει το τραύμα που έχει επιφέρει στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε, όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. "Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβέρνησης- και υπέρμαχος της αλήθειας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ