Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μισέλ -Ερχεται στην Αθήνα στις 15/9

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μισέλ -Ερχεται στην Αθήνα στις 15/9

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε ενόψει της επίσκεψης του κ. Μισέλ στις 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συζητήθηκε η τεταμένη κατάσταση στην περιοχή λόγω των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας και η ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτές.

Ο κ. Μισέλ επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Νωρίτερα στις 10 Σεπτεμβρίου, και πριν τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί στην Κορσική με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η συνάντηση θα γίνει πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ που θα γίνει εκεί εκείνη την ημέρα, με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στη συνάντηση Μητσοτάκη -Μακρόν «θα συζητηθούν όλες οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική προκλητικότητα αλλά και τα θέματα της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα».

Σημειώνεται ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών αν διευκρινίστηκε από την πλευρά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τι εννοεί με την πολυμερή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι έγιναν κάποιες πρώτες συζητήσεις και «περιμένουμε να δούμε το αναλυτικό πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας», ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «αυτό που είναι ξεκάθαρο και αυτονόητο από ελληνικής πλευράς είναι η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη θέση της Τουρκίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS