Το TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό: «Σε τέσσερα χρόνια τον αυξήσαμε 20%»

Το TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό: «Σε τέσσερα χρόνια τον αυξήσαμε 20%»

Μήνυμα μέσω του TikTok, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μέσα από βίντεό του, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, και απάντησε σε όσους την αμφισβήτησαν.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την οικονομία, ανέφερε ότι οι δεσμεύσεις του 2019, όπως μείωση της φορολογίας, προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξη, έγιναν πραγματικότητα. Πλέον, η δέσμευση της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία είναι καλύτεροι μισθοί για όλους.

Το TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Καλό μήνα! Δεν είναι πρωταπριλιάτικο! Από 1η Απριλίου, λοιπόν, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και φτάνει τα 780 ευρώ. Πόσο τον παραλάβαμε; 650 ευρώ το 2019. Αυτό σημαίνει πως σε τέσσερα χρόνια αυξήθηκε κατά 20%», ανέφερε, αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και επειδή άκουσα μερικούς να το αμφισβητούν, ας πάρουν το κινητό τους να κάνουν μία απλή πράξη. 650 επί 1,2 μας κάνει 780. Η αύξηση αυτή ήταν επιβεβλημένη, δεν μας λύνει όμως από μόνη της το πρόβλημα», πρόσθεσε. «Ξέρω πολύ καλά πως οι μισθοί στην χώρα μας είναι χαμηλοί και αυτό πρέπει να αλλάξει. Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Ώστε, οι εταιρείες να μπορούν να δίνουν πιο υψηλούς μισθούς», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Το 2019 είχα υποσχεθεί πως θα μειώσουμε τους φόρους και θα φέρουμε επενδύσεις και ανάπτυξη. Και τα τρία αυτά έχουν γίνει. Μόνο έτσι μπορούν να συνεχίσουν να αυξάνονται οι μισθοί. Και αυτή είναι η δέσμευσή μας και για την επόμενη τετραετία. Απλά και καθαρά καλύτεροι μισθοί για όλους».

@kyriakosmitsotakis_ Από σήμερα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός σε 780 Ευρώ #fyp #tiktokgreece ♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS