Κατώτατος μισθός: Δρομολογείται νέα αύξηση - Θα φθάσει στα 703 ευρώ από την 1η Ιουλίου

Κατώτατος μισθός: Δρομολογείται νέα αύξηση - Θα φθάσει στα 703 ευρώ από την 1η Ιουλίου

Το βασικό σενάριο της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση του κατώτατου μισθού 2%+6% για το 2022

 Κατά πάσα πιθανότητα σήμερα στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 θα αποκαλύψει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν ότι έρχεται αύξηση επιπλέον 6% και τελικά θα διαμορφωθεί στα 703 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο πρωθυπουργός θα είναι εκείνος που θα εξηγήσει το σχέδιο της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού, κάτι που παραπέμπει στο ότι η εν λόγω εξειδίκευση θα πραγματοποιηθεί απόψε.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής η επίσημη κυβερνητική γραμμή είναι η ξεκινήσει όσο το δυνατό νωρίτερα η σχετική διαδικασία. Το υπουργείου θα προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής συντονισμού της διαβούλευσης, η οποία θα συντονίσει το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, τα επιστημονικά ινστιτούτα, το ΚΕΠΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωμα με πληροφορίες, αλλά και με τις ενδείξεις που υπάρχουν είναι ότι θα χορηγηθεί τελικά επιπλέον αύξηση περίπου 6%, πέραν του 2% που ήδη χορηγείται από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο – αθροιστικά – η αύξηση για το 2022 θα «κινείται» κοντά στην περιοχή της αύξησης του ΑΕΠ, που προσδιορίζεται γύρω στο 8%. Έτσι μετά το 2% η τελική αύξηση του κατώτατου μισθού, αναμένεται να ολοκληρωθεί με επιπλέον 6% το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Αν το σενάριο αυτό υλοποιηθεί, τότε ο κατώτατος μισθός που για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται στα 663 ευρώ, τον Ιούλιο θα φθάσει στα 703 ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ