Τι θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο στήριξης των αδυνάμων – Σήμερα οι εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς

Τι θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο στήριξης των αδυνάμων – Σήμερα οι εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς

Οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας

Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για νέο πακέτο μέτρων στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, σήμερα το πρωί αναμένεται οι αρμόδιοι υπουργοί να προβούν σε εξειδικεύσεις.

Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο στήριξης

Το πακέτο θα περιλαμβάνει το «επίδομα καυσίμων», την επιχορήγηση των λογαριασμών ρεύματος του Απριλίου και την «επιταγή ακρίβειας» αλλά και παρεμβάσεις στην επιστρεπτέα προκαταβολή.

Τα μέτρα θα παρουσιάσουν αναλυτικά σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης ενώ την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Νέα μέτρα

Στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη θα απευθύνονται κατά κύριο λόγο τα νέα μέτρα. Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ τον χρόνο, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση των μέτρων στήριξης των πολιτών κατά της ακρίβειας.

Οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας: την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα.

Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων. Ενώ συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Το καινούργιο στοιχείο που προσέθεσε χθες ο πρωθυπουργός ήταν τα 180 λίτρα καυσίμων, τα οποία θα επιδοτούνται γι’ αυτό το τρίμηνο.

Επιδότηση ρεύματος

Σε ό,τι αφορά την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας η κυβέρνηση καταλήγει σε αύξηση της επιδότησης για τον Απρίλιο.

Πληροφορίες θέλουν το ύψος της ενίσχυσης των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας να ξεπερνά τα επίπεδα των 55 ευρώ για τον Απρίλιο. Είναι αυξημένη πάνω από 40% σε σχέση με τον Μάρτιο οπότε και η επιδότηση ήταν της τάξης των 39 ευρώ.

Όπως και στο προηγούμενο τρίμηνο η ενίσχυση θα δίνεται κλιμακωτά μέχρι τις πρώτες 300 κιλοβατώρες της μηνιαίας κατανάλωσης. Θα υπάρχουν δύο επιδοτήσεις η μία για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες και η δεύτερη για το κλιμάκιο από 151 μέχρι 300 κιλοβατώρες. Επίσης οι επιχορηγήσεις θα αφορούν τα τιμολόγια ρεύματος της κύριας κατοικίας των νοικοκυριών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ