Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διαθέσουμε 350 εκατ. για τη στήριξη των ευάλωτων τον Δεκέμβριο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διαθέσουμε 350 εκατ. για τη στήριξη των ευάλωτων τον Δεκέμβριο

Επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο στοχευμένα σε ευάλωτους πολίτες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε.

«Η καλή πορεία της οικονομίας μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι θα δοθεί ως επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο.

Για τα κυκλοφοριακά προβλήματα

Ερωτηθείς πρώτα για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε ότι όσο «η οικονομία πάει καλύτερα υπάρχει περισσότερη κίνηση στους δρόμους». «Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πεπερασμένο αριθμό δρόμων και για αυτό θα δώσουμε έμφαση στην καλύτερη κίνηση των λεωφορείων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε «γίνονται μακροχρόνιες παρεμβάσεις όπως η γραμμή 4 του μετρό. Εστιάζουμε σε μια πολιτική με έμφαση σε λεωφορειολωρίδες αριστερά με νέα λεωφορεία». Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης τον επόμενο μήνα θα γίνουν ανακοινώσεις για παρεμβάσεις. «Καινούργια λεωφορεία, περαιτέρω υποστήριξη και από ιδιωτικούς φορείς και τέλος έμφαση στο ποδήλατο. Θα φτιάξουμε ποδηλατοδρόμους στο κέντρο της Αθήνας στοχευμένα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δίνουμε έμφαση με λεωφορειολωρίδες και νέα λεωφορεία που θα κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι το τέλος του πρώτου 3μηνου του 2024 θα παραλάβουμε τα νέα μας λεωφορεία. Θα σκεφτούμε σε ποιες γραμμές θα τα ο πρωθυπουργός τοποθετήσουμε, ενώ τα ΚΤΕΛ έχουν αναλάβει περιαστικά της Αθήνας ένα μέρος των μεταφορών και θα δώσουμε έμφαση στο ποδήλατο. Θέλουμε να φτιάξουμε έναν ποδηλατόδρομο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος θα μπορεί στην πράξη να χρησιμοποιείται», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη χρήση καμερών

«Κάμερες θα μπουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ο προγραμματισμός είναι για 700 κάμερες στο κέντρο της Αθήνας. Μπορούμε να προχωρήσουμε και στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για καλύτερη χρήση των φαναριών».

Για συνάντηση με Χάρη Δούκα

«Προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα», είπε ο κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή τους συνάντηση. «Θα μιλήσουμε για πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν και αποφάσεις που δεν συναποφασίζουμε όπως το μετρό στα Εξάρχεια. Το μετρό θα προχωρήσει. Το έργο για τη Βασιλίσσης Όλγας θα προχωρήσει», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν και αποφάσεις που άπτονται της κεντρικής διοίκησης. Το μετρό γραμμή 4 θα προχωρήσει. Υπάρχουν αντιδράσεις υπερβολικές πχ για τα δέντρα για τα οποία έχουν δοθεί εξηγήσεις. Για τη Βασιλίσσης Όλγας ότι πεζοδρομείται δεν ξεπεζοδρομείται. Είναι λάθος. Σκοπός μας πρέπει να είναι να κάνουμε σταδιακά τη χρήση του αυτοκινήτου λιγότερη», είπε ο πρωθυπουργός.

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Σκοπός μας δεν είναι απλά να μειώσουμε τον πληθωρισμό αλλά να δούμε και σε ποιες περιπτώσεις μπορούμε να πετύχουμε μείωση τιμών. Εκεί κατατείνει και η προσπάθεια που κάνουμε με το 5% στα τρόφιμα. Η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής μας πολιτικής», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Από τη στιγμή που έχουμε θετικό πρόσημο στα δημοσιονομικά μπορούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω στήριξη των ευάλωτων. Θα δοθεί περαιτέρω στήριξη με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές μας» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος ανακοίνωσε: «Μπορούμε να διαθέσουμε επιπλέον 350 εκατ. για τη στήριξή τους. Θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης τα Χριστούγεννα».

«Επιπλεόν 350 εκατ. ευρώ σε μια σειρά από παρεμβάσεις για να στηριχτούν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συγκεκριμένα είπε: «Το Δεκέμβριο θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, σε δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ θα υπάρξει αύξηση, θα αυξήσουμε κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ. Θα δοθούν 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ. Θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση και οι χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είδαν προσωπική διαφορά. Θα τους δώσουμε 150 ευρώ παραπάνω, όπως και οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι».

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός δικαιούχοι είναι οι εξής:

  • Όσοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ: Συγκεκριμένα είπε πως θα αυξηθεί το επίδομα κατά 150 ευρώ. Μία οικογένεια που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα λάβουν 350 ευρώ
  • Τα άτομα με αναπηρία, περίπου δηλαδή 225.000 ΑμεΑ που λαμβάνουν επιδόματα.
  • Όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά, θα λάβουν 150 ευρώ. Επίσης, επιταγή ακρίβειας θα λάβουν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Τις εξειδικεύσεις θα κάνει, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, εντός της ημέρας.

Για τη φορολογηση των ελεύθερων επαγγελματιών

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στη φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Θα κάνουμε παρεμβάσεις και ορισμένες διορθώσεις, αλλά ο πυρήνας του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο ελεύθερος επαγγελματίας λεμε ότι η αξία του πρέπει να αξίζει τουλάχιστον όσο βγάζει κάποιος που αμοίβεται με τον κατώτατο μισθο. Στην Ελλάδα εισπράττουμε το 1/3 απο ό,τι οι ευρωπαικες χώρες. Δεν φέρνουμε τα πάνω-κάτω. Το τεκμήριο είναι μαχητό, κάποιος μπορεί να προσφύγει», είπε ο πρωθυπουργός.

Για τη φορολόγηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε λάθος την οριζόντια φορολόγηση (flat tax). «Πιστεύω στην προοδευτική φορολόγηση. Όποιος έχει υψηλότερα εισοδήματα πρέπει να φορολογείται αναλογικά με έναν συντελεστή που είναι λογικός. Εμείς μειώσαμε τη φορολόγηση στις επιχειρήσεις και γι αυτό όταν γκρινιάζουν οι επιχειρήσεις ότι δεν βρίσκουν προσωπικό τους λέω πληρώστε περισσότερο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ