Θέμα ωρών τα νέα μέτρα που αποφάσισαν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι

Θέμα ωρών τα νέα μέτρα που αποφάσισαν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι

Προ των πυλών βρίσκονται τα νέα μέτρα που θα επιβάλει η κυβέρνηση είτε σε ολόκληρη τη χώρα, είτε κατά τόπους σε περιοχές προκειμένου να ελέγξει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Το βράδυ της Δευτέρας η επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδρίασε ώστε να καταλήξει στα μέτρα ή τις συστάσεις που θα α εισηγηθεί στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που θα έχουν μαζί του.

Έτσι όταν ανακοινώθηκαν τα 180 κρούσματα και οι 5 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο οι Λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να προτείνουν μικρότερο αριθμό ατόμων σε γάμους και σε συγκεντρώσεις. Από 50 που ήταν έως σήμερα γίνονται 20. Επίσης αποφάσισαν να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας στις λαϊκές, να ενταθεί ο έλεγχος για χρήση μάσκας στις λαϊκές, να υπάρξει κυλιόμενο ωράριο και διαφορετική ώρα προσέλευσης στο Δημόσιο, αλλά και στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (όπως και σε εργοστάσια όπου τελευταίως έχουν σημειωθεί εκατοντάδες κρούσματα) και μικρότερες παρέες στα τραπέζια της εστίασης.

Φυσικά πάντα παραμένει στο τραπέζι η πρόταση για χρήση της μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους τουλάχιστον σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Τέλος, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, θεωρείται δύσκολη η εφαρμογή των «σπαστών μέτρων» κατά περιοχή. Τις τελικές αποφάσεις δεν τις λαμβάνουν οι Λοιμωξιολόγοι αλλά η κυβέρνηση. Κατά πάσα πιθανότητα στις ενημέρωση των 6 μ.μ. της Τρίτης δεν θα εμφανιστεί πάλι ο κ. Τσιόδρας, παρά τα αυξημένα κρούσματα που σημειώνονται και έτσι την ενημέρωση θα κάνουν οι Νίκος Χαρδαλιάς και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Φυσικά αυτά αποτελούν μόνο μερικά από τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι αφού τουλάχιστον στην Αττική έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» με την πρωτεύουσα να παρουσιάζει ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Υπενθυμίζεται πως από τα 180 νέα κρούσματα κοροναϊού τη Δευτέρα τα 102 εντοπίστηκαν στην Αττική, η οποία καθημερινά κρατά τα πρωτεία. Περιοχές δε, όπως η Κηφισιά, ο Πειραιάς, το κέντρο της Αθήνας θεωρούνται πιο επιβαρυμένες.

Μάλιστα, στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ουσιαστικά προανήγγειλε τη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων με πιθανά τη γενικευμένη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους με μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, ο περαιτέρω περιορισμός του αριθμού των ατόμων που μπορούν να παρίστανται σε κοινωνικές εκδηλώσεις (όπως αναφέραμε και στην αρχή), αλλά και προσωρινή αναστολή εκδηλώσεων με μεγάλο συνωστισμό, όπως είναι οι συναυλίες.

Τέλος, όπως τόνισε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να εξετάσει τον κατάλογο των μέτρων που θα κλιμακώνονται τοπικά ή και γενικά. "Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς, το γεγονός ότι τα σχολεία ανοίγουν ξανά και θα υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα πληθυσμού συν το ότι υπάρχει - όπως φαίνεται- κάποιο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές όπως η Πέλλα ή η Αττική μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση" σημείωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: "Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και να διαφυλάξουμε την καλή εικόνα που είχαμε μέχρι και σήμερα".

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS