Θάνος Πλεύρης: Κοντά στα 50.000 τα κρούσματα κοροναϊού και σήμερα - Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι

Θάνος Πλεύρης: Κοντά στα 50.000 τα κρούσματα κοροναϊού και σήμερα - Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι

Η κυβέρνηση έχει στραμμένο το βλέμμα στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα κρούσματα και σήμερα, για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, αναμένεται να αγγίξουν ή να ξεπεράσουν το χθεσινό μαύρο ρεκόρ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η χώρα κατέγραψε 50.126 κρούσματα κοροναϊού και αυτό οφείλεται κυρίως στη μετάλλαξη Όμικρον, που διαδίδεται πολύ πιο γρήγορα από άλλες.

Η εκτίμηση είναι πως οι μολύνσεις και σήμερα θα είναι κοντά σε αυτό το νούμερο, όπως ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Από την πρωινή εικόνα που είδα στην καταμέτρηση που υπάρχει από τον ΕΟΔΥ, πιθανολογώ ότι θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, ίσως λίγο περισσότερα ή λίγο λιγότερα», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι άμεσα θα ανακοινωθεί ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει επτάμηνη διάρκεια για όλους τους πολίτες 18 και άνω που έχουν κάνει δυο δόσεις εμβολίου (ή μια με το Johnson & Johnson) και άρα μετά το διάστημα αυτό θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση.

Όσοι δεν κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου, δεν θα έχουν πιστοποιητικό, θα χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων και θα θεωρούνται ανεμβολίστοι.

Η απόφαση, είπε ο Θάνος Πλεύρης, θα ανακοινωθεί άμεσα.

Η κυβέρνηση έχει στραμμένο το βλέμμα στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, οι οποίοι και θα κρίνουν το ενδεχόμενο νέων μέτρων, όπως η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS