Τάκης Θεοδωρικάκος: Το τρίπτυχο για αποκλιμάκωση των τιμών - «O πληθωρισμός τροφίμων θα ελεγχθεί»

Τάκης Θεοδωρικάκος: Το τρίπτυχο για αποκλιμάκωση των τιμών - «O πληθωρισμός τροφίμων θα ελεγχθεί»

Σε συνέντευξή του στο MEGA, ο υπουργός ανέπτυξε το σχέδιό του για την καταπολέμηση της ακρίβειας, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να συνεργαστεί στενά με τους καταναλωτές και την υγιή επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τους ελέγχους στην αγορά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε ένα τρίπτυχο για την αποκλιμάκωση των τιμών, περιγράφοντας τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της κατάστασης:

Ενημερωμένος Καταναλωτής: Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πλατφόρμα e-Καταναλωτής, καλώντας τους πολίτες να ελέγχουν τις τιμές των προϊόντων. «Πρέπει να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση. Η γνώση είναι δύναμη», τόνισε.

Ενίσχυση Ελεγκτικών Μηχανισμών: Ανακοίνωσε την παράταση όλων των μέτρων μέχρι το τέλος του χρόνου και τον τριπλασιασμό των προστίμων για παραπλανητικές τακτικές στα σούπερ μάρκετ. «Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα ενταθούν και θα ενισχυθούν», δήλωσε.

Έλεγχος Πολυεθνικών από την ΕΕ: Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε έλεγχο από την ΕΕ για τις πολυεθνικές που πουλάνε προϊόντα στην Ελλάδα.

Ο υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός εθνικού παρατηρητηρίου, το οποίο θα παρακολουθεί τις τιμές αγοράς και πώλησης 100 βασικών ειδών, όχι μόνο την τελική τιμή, αλλά και την τιμή προμήθειας. Ο έλεγχος θα γίνεται online, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την ακρίβεια των πληροφοριών για τους καταναλωτές.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ