Γεωργιάδης: Η χώρα μας έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση

Γεωργιάδης: Η χώρα μας έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση

«Η χώρα μας έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την διάρκεια της παρέμβασης του, στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της παρέμβασης του, στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις στρατηγικές επενδύσεις και τον νέο αναπτυξιακό νόμο, «αν συνεχίσουμε έτσι, όπως δηλαδή είχαμε πολύ καλή επίδοση στον τομέα της υγείας και στον τρόπο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, τότε θα έχουμε πολύ καλή επίδοση και στον τομέα της οικονομίας». Πάντως, όπως επεσήμανε στην συνέχεια, «δεν λέω ότι θα έχουμε ανάπτυξη, ύφεση θα έχουμε,» η οποία, όπως εκτίμησε, «θα είναι μικρότερη από πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

Αδωνις για Ελληνικό: Θα αποτελέσει μοντέλο και για άλλες ανάλογες μεγάλες επενδύσεις 

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε και στην επένδυση του Ελληνικού, η οποία όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «θα αποτελέσει μοντέλο και για άλλες ανάλογες μεγάλες επενδύσεις, που αναμένεται να υλοποιηθούν στην περιφέρεια της χώρας, όπως πολύ σύντομα στην Κρήτη. Επίσης, υπογράμμισε ότι «οι δείκτες, τόσο της επιχειρηματικότητας, όσο και της οικονομίας είχαν αρχίσει να βελτιώνονται μετά την μακροχρόνια οικονομική κρίση και αν δεν είχε μεσολαβήσει η καραντίνα, τότε, σίγουρα η θέση της χώρας μας θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερη».

Κατά την διάρκεια του διαλόγου που είχε ο Αδωνις Γεωργιάδης, με εκπροσώπους περιφερειών, αλλά και επιχειρηματίες, σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα, τόσο στην κατεύθυνση μείωσης της γραφειοκρατίας, όσο και στην ενίσχυση των φορέων της αυτοδιοίκησης, με σκοπό την υλοποίηση επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας ιδιωτικών επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, συζήτησε με τους εκπροσώπους των περιφερειών, σχετικά με τις ευκαιρίες, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων ΣΔΙΤ και άλλων επενδύσεων, τονίζοντας ότι αποτελούν βασικά εργαλεία για την ανάπτυξη μίας σειράς υποδομών, που έχει ανάγκη η περιφέρεια της χώρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ